Ministrul propus al Dezvoltarii contrazice CCR: Functionarul acuzat de coruptie nu trebuie dat afara

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 14:58
1085 citiri

Social-democratul Paul Stanescu, propus pentru functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, a precizat luni, la comisiile de specialitate din Parlament, ca in opinia sa un functionar public acuzat de coruptie nu ar trebui dat afara. Abordarea lui Stanescu contrazice o decizie recenta a CCR.

"Sustin lucrul asta cu functionarul public, indiferent de ce e acuzat, pentru ca e vorba de viata unui om. Daca e acuzat de coruptie, poate fi transferat la alt loc de munca, dar un proces poate dura cativa ani si daca la final se decide ca e nevinovat? El are familie, copii, cu ce ii intretine?", a spus Stanescu.

"Din punct de vedere uman, cum sa spui de un om care e doar acuzat sa-i spui pleci acasa, nu mai ai servicu, salariu, nimic? El nu mai are familie? Eu sustin ca se poate, ai posibilitatea, ca ordonator de credite, sa-l duci la alta directie, alt loc de munca, nu sa-l lasi fara loc de munca", a adaugat Stanescu.

La precizarea senatorului USR Florina Presada, ca prin aceasta pozitie contrazice o decizie a CCR, Stanescu a raspuns: "E punctul meu de vedere".

CCR a stabilit ca functionarii publici trimisi in judecata care exercita inca prerogativele functiei vulnerabilizeaza increderea cetatenilor in autoritati. Decizia apare in motivarea solutiei de admitere a sesizarii presedintelui Klaus Iohannis la legea privind Statutul functionarilor publici.

Plenul Curtii Constitutionale a fost sesizat de seful statului, in cadrul controlului anterior promulgarii, cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala cu unanimitate de voturi a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Romaniei si a constatat ca dispozitiile art.I pct.14, 18 si 22 din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici sunt neconstitutionale.

Citeste mai departe despre "Ministrul propus al Dezvoltarii contrazice CCR: Functionarul acuzat de coruptie nu trebuie dat afara" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Paul Stanescu functionar acuzat corputie CCR, #decizie CCR Paul Stanescu functionar coruptie, #functionar public Iohannis CCR Paul Stanescu , #Stiri Guvern