Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de Iohannis la 100 de ani: Viata mea e un roman. Nu a fost usor sa traiesc atat

Vineri, 17 Martie 2017, ora 16:43
935 citiri
Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de Iohannis la 100 de ani: Viata mea e un roman. Nu a fost usor sa traiesc atat
Foto: captura video Privesc.eu

Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL, a fost decorat, vineri, de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de ofiter, cu o zi inainte de a implini venerabila varsta de 100 de ani.

La ceremonie au asistat alaturi de consilierii prezidentiali si cativa dintre liderii PNL, printre care Raluca Turcan, Catalin Predoiu, Ludovic Orban si Gheorghe Flutur.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta alocutiune, in cadrul careia l-a felicitat pe seniorul liberal.

"Vreau sa va asigur ca este o onoare sa decorez astazi o persoana care isi poarta cu atata noblete varsta de 100 de ani. Sunt bucuros, domnule Quintus, ca ma aflu alaturi de cineva care reprezinta personificarea unui secol de istorie si a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului si ale democratiei. Va doresc 'La multi ani!' si sper sa continuati sa inspirati, prin puterea exemplului, generatiile de astazi", a spus seful statului, fost presedinte al PNL pana la castigarea alegerilor prezidentiale din 2014.

Klaus Iohannis a afirmat ca Mircea Ionescu Quintus zambeste, probabil, cand ii aude pe unii politicieni vorbind despre dictatura in Romania de azi.

"Ati avut in viata ani grei, despre care junii politicii nici nu isi imagineaza ca pot exista. Ati luptat pe front si ati infruntat abuzurile unui regim totalitar, dar ati trait si prabusirea comunismului, si integrarea Romaniei in structurile euro-atlantice.

De aceea, probabil ca disputele politice de astazi, cand unii vorbesc despre dictatura in plina democratie, va fac deseori sa zambiti", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a mai subliniat ca Mircea Ionescu Quintus a ramas liberal, in ciuda greutatilor traite, si "s-a dedicat in permanenta promovarii valorilor democratice", reusind sa revigoreze liberalismul dupa caderea comunismului.

"In buna parte, liberalismul dupa 1990 se identifica cu dumneavoastra. Dar, mai mult decat atat, sunteti un reper prin implicarea in resuscitarea unei culturi a democratiei, a civismului si a integritatii actului politic", a mai subliniat Klaus Iohannis, felicitandu-l si urandu-i "La multi ani" lui Mircea Ionescu Quintus.

In septembrie anul trecut, presedintele Klaus Iohannis i-a decorat si pe Neagu Djuvara si Mihai Sora, tot cu ocazia implinirii varstei de 100 de ani.

Citeste si Neagu Djuvara si Mihai Sora, cavaleri la 100 de ani. Ce i-au spus lui Iohannis cand i-a decorat (Foto&video).

Quintus: Viata mea e un roman

La randul ...citeste mai departe despre "Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de Iohannis la 100 de ani: Viata mea e un roman. Nu a fost usor sa traiesc atat" pe Ziare.com

#Iohannis decorat Quintus , #Stiri Guvern