Moment istoric: Ciolos devine primul presedinte roman al unui grup din Parlamentul European

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 11:23
1209 citiri
Moment istoric: Ciolos devine primul presedinte roman al unui grup din Parlamentul European
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacian Ciolos a fost ales, miercuri, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman.

Dupa ce a fost ales in fruntea Renew Europe, Dacian Colos precizeaza ca presedintia grupului reprezinta doar un pas in constructia politica pe care a gandit-o in ultimii doi ani.

"Presedintia grupului Renew Europe e doar un pas in constructia politica pe care am gandit-o in ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar inceputul proiectului nostru.

Am dovedit ca meritam incredere la alegerile din 26 mai, am dovedit ca suntem parte integranta a fortelor politice relevante ale Europei. Vom continua sa aducem cat mai mult din Europa in Romania prin activitatea noastra la Bruxelles si in cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide in toata tara. Acum trecem la pasul urmator si incepem constructia politica interna prin care sa le oferim cetatenilor romani un viitor asa cum il merita", scrie Dacian Ciolos pe Facebook.

Dacian Ciolos este primul est european care conduce un grup politic in Parlamentul European si va fi liderul cel mai inalt plasat din institutiile europene dupa terminarea mandatului lui Donald Tusk, precizeaza Alianta 2020 USR-PLUS.

"Dacian Ciolos este noul presedinte al grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE Europe si En Marche.

Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman. Dacian este si primul est european care conduce un grup politic in Parlamentul European si va fi liderul cel mai inalt plasat din institutiile europene dupa terminarea mandatului lui Donald Tusk.

Vocea Romaniei va deveni mai puternica in Europa datorita europarlamentarilor pe care Alianta 2020 USR-PLUS i-a trimis la Bruxelles. Sunt oameni cinstiti si competenti, care stiu cum functioneaza institutiile europene si vor negocia pentru interesele Romaniei", scrie pe Facebook Alianta 2020 USR-PLUS.

La randul sau, europarlamentarul USR Cristian Ghinea spune ca alegerea lui Ciolos in fruntea grupului Renew Europe din Parlamentul European reprezinta un moment istoric pentru Romania.

"Moment istoric pentru Romania. Dacian Ciolos devine primul presedinte roman al unui grup din Parlamentul European.

Negocierile cu partenerii din grupul Renew Europe au dat roade. Am promis ca vom face din USR PLUS o forta relevanta in politica europeana si lucram serios la asta", a scris pe Facebook europarlamentarul USR Cristian Ghinea.

La rand ...citeste mai departe despre "Moment istoric: Ciolos devine primul presedinte roman al unui grup din Parlamentul European" pe Ziare.com

#Ciolos presedinte grup Parlamentul European , #Stiri Guvern