Moscova pregateste rachete invulnerabile la scutul antiracheta al NATO

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 14:48
1244 citiri
Moscova pregateste rachete invulnerabile la scutul antiracheta al NATO
Foto: Kremlin

Rusia este pe punctul de a finaliza dezvoltarea unei noi generatii de rachete, invulnerabile in fata armamentului NATO, in special in fata scutului antiracheta, a declarat vineri Evgheni Serebrennikov, vicepresedintele Comisiei pentru securitate si aparare din Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului rus).

Potrivit senatorului rus, citat de agentia de presa RIA Novosti, astfel de rachete ar urma sa fie instalate la frontiera de nord a Rusiei, in cazul aderarii Suediei la NATO. Totodata, el nu a exclus cresterea numarului de trupe ce vor fi relocate la granita nordica a Federatiei Ruse.

Moscova ameninta din nou: Rusia poate distruge scutul de la Deveselu

De altfel, intr-un interviu pentru ziarul suedez Dagens Nyheter, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat ca Moscova va reactiona prin "masuri tehnice si militare" in cazul aderarii Suediei la Alianta Nord-Atlantica, aminteste RIA Novosti.

Suedia nu a depus oficial o cerere pentru obtinerea ...citeste mai departe despre "Moscova pregateste rachete invulnerabile la scutul antiracheta al NATO" pe Ziare.com

#Rusia rachete scut, #Rusia amenintare racheta , #Stiri Guvern