Negocieri intense pentru Brexit. Iohannis: S-au facut progrese, dar nu suficiente. Ce spune Tusk

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 14:52
1054 citiri
Negocieri intense pentru Brexit. Iohannis: S-au facut progrese, dar nu suficiente. Ce spune Tusk
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, a transmis vineri ca negocierile pentru urmatoarea faza a Brexit-ului au fost intense si ca, desi s-au facut progrese, acestea nu sunt suficiente.

"Negocierile au fost intense, s-au facut progrese, dar nu suficiente. Am constatat ca nu s-au facut suficiente progrese pentru a trece in faza urmatoare in relatia cu Marea Britanie. S-au apropiat pozitiile, dar nu suficient. Se va negocia in continuare", a spus Iohannis.

Seful statului a precizat ca deja a fost depasit calendarul stabilit pentru Brexit.

"Calendarul nu se mai respecta e clar (...) Nu putem de dragul unei agende sa trecem peste puncte sensibile", a precizat Iohannis.

Tot de la Bruxelle, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat, vineri, ca liderii europeni au dat "unda verde" pregatirilor in vederea negocierii unui acord comercial care va reglementa relatiile cu Londra dupa Brexit.

Citeste mai multe detalii despre Brexit:

May recunoaste in premiera un blocaj al negocierilor pe Brexit si cere liderilor UE sa o ajuteMarea Britanie a facut primul pas pentru anularea drepturilor cetatenilor UE dupa BrexitBrexit-ul o sa ne doara pe toti. Iata de ce avem atata nevoie de Marea Britanie ...citeste mai departe despre "Negocieri intense pentru Brexit. Iohannis: S-au facut progrese, dar nu suficiente. Ce spune Tusk" pe Ziare.com

#Iohannis negocieri Brexit, #Iohannis Brexit, #negocieri Brexit , #Stiri Guvern