Nici condamnarea la inchisoare nu ii va scoate din functii - proiect de lege in folosul alesilor locali

Marti, 18 August 2015, ora 16:08
1128 citiri
Nici condamnarea la inchisoare nu ii va scoate din functii - proiect de lege in folosul alesilor locali
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarii si sefii de consilii judetene si-ar putea pierde mandatele doar daca sunt condamnati definitiv la inchisoare cu executare, nu si cu suspendare, potrivit unei initiative legislative care isi propune sa modifice Statutul Alesilor Locali.

Proiectul de lege a fost semnat de 16 senatori si deputati de la aproape toate partidele, majoritatea de la PSD, si prevede ca primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni sa isi poata pastra mandatele daca primesc o pedeapsa cu suspendare.

Initiativa legislativa se afla in dezbatere publica si a fost postata pe site-ul Camerei Deputatilor. Proiectul urmeaza sa intre pe ordinea de zi a Parlamentului in sesiunea de toamna.

Mai exact, formularea actuala prin care se precizeaza ca alesii locali isi pierd mandatul dupa "condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate" va fi inlocuita cu formula "condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o ...citeste mai departe despre "Nici condamnarea la inchisoare nu ii va scoate din functii - proiect de lege in folosul alesilor locali" pe Ziare.com

#alesi locali inchisoare suspendare, #primari pastreaza mandat inchisoare , #Stiri Guvern