Nicusor Dan spune ca USR l-a invitat pe Ciolos in partid: Daca accepta, poate candida la orice functie, la congres

Marti, 21 Martie 2017, ora 16:07
1003 citiri
Nicusor Dan spune ca USR l-a invitat pe Ciolos in partid: Daca accepta, poate candida la orice functie, la congres
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Uniunea Salvati Romania i-a adresat o invitatie formala fostului premier Dacian Ciolos de a intra in USR, a declarat presedintele formatiunii, Nicusor Dan, care a precizat ca daca se inscrie in partid, fostul premier va putea sa candideze la orice functie, la congresul din luna mai.

In opinia lui Nicusor Dan, "important este ca o majoritate il doreste in USR (pe Dacian Ciolos-n.red.) si pentru ca lucrul acesta se intampla, o invitatie formala i-a fost adresata, pentru un dialog in ce conditii ar dori sa vina".

"Argumentele pro sunt faptul ca ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, ca ar aduce un plus de notorietate si ar face un transfer de credibilitate si ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro si ele sunt majoritare in USR (...)

Argumentele minoritare sunt ca prin diferenta mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma in partidul lui Ciolos. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenta de imagine fata de distanta fata de PNL, atata timp cat Dacian Ciolos a negociat cu PNL, a fost pe afisele PNL-ului, multa lume il percepe apropiat de PNL in urma acestui fapt.

Un alt argument este ca exista doua categorii de public: una care este mai principiala si nu vrea sa vorbeasca de aliante, de transfer de parlamentari si o alta categorie de public care spune orice e permis ca sa batem PSD-ul. Si cumva, din declaratiile publice pe care domnul Ciolos le-a facut a reiesit ca viziunea sa este pentru unificarea tuturor fortelor de dreapta, pentru a bate PSD-ul in 2019 si 2020", spune Nicusor Dan.

Liderul USR a precizat ca invitatia a fost trimisa lui Dacian Ciolos.

"Raspunsul este la domnia sa", a adaugat el.

Citeste mai multe despre:

Fostul sef de cabinet al lui Ciolos: Intrarea in USR nu mai e de actualitate, Nicusor Dan a spus ca nu e binevenitUn senator USR sustine ca partidul e inca in discutii cu Ciolos. Exista o comisie de negociere cu 6 membriIohannis: PNL va reveni in forta pe scena politica. Astept ca Dacian Ciolos sa spuna ce doreste sa facaNicusor Dan explica de ce s-a opus intrarii lui Ciolos in USR UPDATETurcan: Ne-am dori ca domnul Ciolos sa vina in PNL, optiunea este la domnia sa

Intrebat daca lui Dacian Ciolos i s-ar oferi postul de presedinte al USR in cazul in care intra in partid, Nicusor Dan a replicat: "Noi o sa avem un Congres in 12-14 mai la Cluj-Napoca si toate functiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR p ...citeste mai departe despre "Nicusor Dan spune ca USR l-a invitat pe Ciolos in partid: Daca accepta, poate candida la orice functie, la congres" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nicusor Dan Ciolos intra USR , #Stiri Guvern