O tara paralela

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 13:52
598 citiri
O tara paralela

De multe ori am senzatia ca traim intr-o lume paralela. Pluteste in aer un sindrom de radio Erevan. Totul e ca un fel de n-am castigat, dar mi s-a furat: incasarile la buget au scazut, cheltuielile au crescut, dar rectificarea bugetara iese pozitiva. Ura, suntem in grafic!

E ca si cum ai spune: am cheltuit toti banii, sunt lefter, n-am luat leafa, dar buzunarul gol e plin. Mi-e teama ca toti ministrii stiu adevarul, dar la noi nu este bine sa te pui contra vantului, ca te stropesti.

Cine nu recunoaste ca buzunarul gol e plin o sfecleste. Iar magareata a cazut de randul acesta pe ministrul Apararii, numai din motive de comunicare - cum a explicat chiar dansul in termeni eleganti ceea ce s-a intamplat.

Ca urmare, marti va fi anuntat un nou ministru. Nu-l anunta premierul, cum e normal, il anunta Dragnea, cum e paralel. Ba, ca sa fie si mai paralel, il anunta Dragnea si il comunica premierului ca sa-l propuna presedintelui:

"Marti voi propune, din partea partidului, premierului un nume si ulterior sa fie prezentat presedintelui". Daca n-am fi fost intr-o lume paralela, nici n-am fi asistat la asemenea declaratie intortocheata, despre care ma intreb: Qui prodest? Respectiv cui foloseste.

In opinia mea, ii foloseste numai lui Dragnea, ca sa vada lumea ca el a hotarat, dupa care premierul propune ceea ce hotarase el, iar presedintele nu va avea incotro si va aproba volens-nolens ce a propus premierul dupa ce hotarase jupanul. Ceva mai paralel decat asta nu cred ca se poate!

De fapt, se poate. Primarul general al Capitalei este, in opinia mea, o doamna si mai paralela. Premiaza cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa fatada si cea mai frumoasa gradina intr-un moment cand scolile incep fara autorizatie, traficul devine si mai infernal decat pana acum, iar noua ne arde de premii si de plantarea gazonului pe copertinele statiilor de tramvai. Halal!

Peocupata brusc de traficul care ne ucide pe toti, doamnei primar general i-a dat prin cap ideea ca autobuzele sa circule pe liniile de tramvai. Din cate cunosc, cred ca e o premiera europeana, dar din cate imi inchipui, gandesc ca ar putea fi chiar mondiala. Exista oare o metropola din lume cu un primar atat de paralel?

O singura idee ma roade: unde vor face statie autobuzele: pe sinele tramvaiului, ca sa blocheze circulatia acestora, sau la marginea rigolei ca sa blocheze intreg traficul, cand traverseaza curmezis benzile auto ca sa ajunga in statie, iar apoi le traverseaza inapoi ca sa revina pe ...citeste mai departe despre "O tara paralela" pe Ziare.com

#Tudose tara paralela, #Firea autobuze tramvai, #Firea premiu balcon , #Stiri Guvern