Olguta Vasilescu, chemata in Senat sa dea explicatii dupa ce a amenintat cu controale in mediul privat

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 13:20
1032 citiri
Olguta Vasilescu, chemata in Senat sa dea explicatii dupa ce a amenintat cu controale in mediul privat
Foto: Arhiva Facebook/ Lia Olguta Vasilescu

Presedintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Florin Citu, a anuntat miercuri ca o va invita saptamana viitoare pe Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, sa prezinte in cadrul acestui for ma.

"O voi invita pe ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, la Comisia economica, saptamana viitoare. A dat acea declaratie de ieri prin care vrea sa (...) forteze, sa intervina in relatia dintre angajator si angajat si sa trimita in control ITM si sindicatele. Inteleg ca dupa aceea va trimite ANAF, ii baga in puscarie. (...) O voi chema la comisie sa ne explice ce vrea sa faca.

Este o declaratie incalificabila in 2018. Nu poti sa ai astfel de atitudini fata de sectorul privat", a declarat Florin Citu, in cadrul dezbaterii "2017, un an pierdut pentru Romania/2018, solutii la problemele romanilor" organizata de PNL la Parlament.

Florin Citu a precizat ca ii va cere Olgutei Vasilescu sa justifice si modul de impozitare a contractelor part-time.

"Justificarea, motivatia invitatiei (la comisie - n.red.) este ca declaratiile si actiunile domniei sale, ceea ce s-a intamplat pana acum, pun in pericol stabilitatea economica. Este momentul sa vina sa explice ce a avut de gand cu toate aceste masuri, cum justifica acea impozitare a contractelor part-time si sa ne explice efectul acestor masuri asupra economiei.

In principal pe mine ma ingrijoreaza atitudinea fata de sectorul privat, pentru ca se pare ca vor sa scoata un tap ispasitor pentru tot ceea ce se intampla astazi in Romania", a concis liberalul.

Iata cateva dintre deciziile si declaratiile ministrului Muncii privind masurile fiscale:

Olguta Vasilescu: S-a stiut din mai ca la 3% din bugetari vor scadea salariile. Abia in 2022 se va echilibra sistemulOlguta Vasilescu: In sistemul bugetar nu ar trebui sa avem angajati part-timeOlguta Vasilescu si bugetarii part-time: Discutam modalitatile sa iesim din aceasta situatie pe care efectiv nu o intelegemCe spune Lia Olguta Vasilescu despre scaderile salariale reclamate de bugetari ...citeste mai departe despre "Olguta Vasilescu, chemata in Senat sa dea explicatii dupa ce a amenintat cu controale in mediul privat" pe Ziare.com

#Olguta invitatie comisie economica Senat , #Stiri Guvern