Olguta Vasilescu nu intelege de ce inca sunt nemultumiri pe Legea salarizarii: Toti trebuie remunerati egal pentru munca egala

Vineri, 19 Mai 2017, ora 18:18
790 citiri
Olguta Vasilescu nu intelege de ce inca sunt nemultumiri pe Legea salarizarii: Toti trebuie remunerati egal pentru munca egala
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca nu intelege nemultumirea sindicalistilor din cauza Legii salarizarii.

"E ilogic ce se intampla cu sindicatele", a spus Olguta Vasilescu la Antena 3. "Astazi am fost anuntata ca Sanitas a solicitat sa faca proteste ca li s-au redus sporurile. Vreau sa se stie clar ca nu s-a taiat niciun spor de la nimeni. Nu am o explicatie logica, pentru ca nu inteleg de ce nu au iesit in strada cand Boc le-a taiat 25%, nu inteleg nici de ce ies acum cand li se dubleaza salariile. Nu dezavanteaza pe nimeni legea", a continuat ea.

Ministrul a explicat ca in afara de inaltii demnitari - cum ar fi presedintele sau presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului - nimeni nu are de pierdut din cauza acestei legi.

"Nu prea mai pierde nimeni in afara de inaltii demnitari. A fost ca sa se uniformizeze. Chiar nu vad pe nimeni care ar trebui sa fie nemultumiti. Legea este perfectibila. Noi am dat o varianta pe care am dus-o Parlamentului sa o imbunatateasca. Ceea ce s-a si intamplat. Legea e in linie dreapta.

E o lege buna. E o lege care ajuta foarte mult bugetarii care aveau salarii mici. E o lege care pune ordine in sistem si care are niste principii", a spus ministrul, oferind exemplul IT-istilor in domeniul justitiei care vor avea salarii mai mici.

"Nu putem sa le lasam, ca un IT-ist din justitie se duce cu salariu dupa judecator. Noua ni se pare corect si asa va fi ca un IT-ist indiferent de unde lucreaza sa aiba acelasi salariu. Toti trebuie sa fie remunerati egal pentru munca egala", a punctat ea.

Ministrul Vasilescu a spus ca nu se pune problema unei remanieri si a negat informatiile potrivit careia s-ar fi certat cu premierul Sorin Grindeanu.

"Nu s-a pus niciodata problema unei remanieri a mea sau a lui Sevil Shhaideh. Nu am avut discutii cu premierul cum citesc pe bloguri ca a fost scandal ca ne-am aruncat cuvinte urate. Suntem oameni educati. Eu ii respect si pe Liviu Dragnea, si pe premierul Romaniei", a incheiat Olguta Vasilescu.

Amintim ca joi seara, Comisia de Munca a Senatului a adoptat un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege a salarizarii. Raportul de admitere a fost adoptat cu 6 voturi "pentru" (PSD si UDMR), 1 vot "impotriva" (USR) si 4 abtineri (PNL si PMP).

Citeste mai multe informatii despre Legea salarizarii:

Salarii mai mari cu 20% pentru mai multe categorii de bugetari, dar fara burse in vacanta pentru studenti, au decis deputatii in comisii

Legea s ...citeste mai departe despre "Olguta Vasilescu nu intelege de ce inca sunt nemultumiri pe Legea salarizarii: Toti trebuie remunerati egal pentru munca egala" pe Ziare.com

#Vasilescu legea salarizarii, #Legea salarizarii proteste, #legea salarizarii , #Stiri Guvern