Oprea, despre intalnirea din seara prezidentialelor din 2009: O simpla masa. Nu infirm faptul ca a fost domnul Coldea

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 06:51
2692 citiri

Fostul ministru Gabriel Oprea a declarat, joi seara, referindu-se la intalnirea despre care a relatat jurnalistul Dan Andronic si la care ar fi participat Laura Codruta Kovesi, George Maior, Florian Coldea si Vasile Dancu, ca a fost doar o invitatie la masa cu ocazia zilei lui Neculai Ontanu.

"Ma uit la televizor si ma doare capul. Am anuntat ca dau o masa, la mine acasa. Era ziua lui Ontanu. L-am invitat pe domnul Andronic, pe Anghel Iordanescu, pe Vasile Dancu, l-am invitat si pe domnul Maior. Masa a durat pana la ora 22.30 - 23.00. Eu nu stiu ce a discutat fiecare, mi-am facut datoria de gazda. A fost o simpla masa", a spus Gabriel Oprea la Antena 3, dupa care a inchis telefonul.

Ulterior, el a revenit, precizand ca nu infirma prezenta lui Florian Coldea la intalnire.

"Va explic moment cu moment. Nu infirm faptul ca a fost domnul Coldea, dar vreau sa va explic exact. Sa stiti ca mai sunt si mese intre prieteni sau intre colegi si nu dureaza toata noaptea. A durat doar doua ore jumatate si a fost doar o masa", a mai spus Gabriel Oprea.

Dupa declaratia lui Gabriel Oprea, Dan Andronic a scris pe Facebook ca in 6 decembrie 2009 a stat pana dupa ora 21.00 cu Sebastian Vladescu, cu fosta sotia a lui Calin Popescu Tariceanu, Ioana, si cu niste prieteni si a vazut rezultatele exit-pollurilor.

El a sustinut ca a fost sunat dupa ora 21.00 de Gabriel Oprea, care l-a chemat la el acasa, nu la ziua lui Nicolae Ontanu, pe care nici nu prea il cunostea. Andronic spune ca nu a stat la nici o masa, ci a intrat direct in birou, unde erau Maior, Coldea, Kovesi si Vasile Dancu.

"Am stat in 6 Decembrie 2009, pana dupa ora 21.00 cu Sebastian Vladescu, Ioana, fosta sotie a lui Calin Popescu-Tariceanu, plus niste prieteni. Acestia pot confirma ca am vazut exit-pollurile impreuna. Si ca le-am spus dinainte ca va castiga Basescu. Vladescu a aflat primul, conversatia telefonica a avut loc pe balcon, de el am dat primul cand m-am intors in casa", scrie Dan Andronic.

Telefonul lui Oprea a venit dupa ora 21.00, dupa anuntarea rezultatelor, iar Dan Andronic spune ca a ajuns la el in jurul orei 22.00.

"Gabriel Oprea nu m-a invitat niciodata la ziua lui Nicolae Ontanu, pe care nu-l prea cunosteam. M-a chemat la el acasa. Nu este cam ciudat sa fie sarbatorit Ontanu la Oprea acasa...N-am stat la nici o masa. Am intrat direct in birou. Unde se aflau Maior, Coldea si Kovesi. Plus adjunctul lui Kovesi de la PG. Intr-adevar, era si Vasile Dancu", povesteste Andronic, ...citeste mai departe despre "Oprea, despre intalnirea din seara prezidentialelor din 2009: O simpla masa. Nu infirm faptul ca a fost domnul Coldea" pe Ziare.com

#Gabriel Oprea Dan Andronic alegeri, #Dan Andronic alegeri 2009 , #Stiri Guvern