Orban acuza ca multi ministri au legaturi cu Rusia. Ministrul Apararii ii da replica

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 23:09
660 citiri
Orban acuza ca multi ministri au legaturi cu Rusia. Ministrul Apararii ii da replica
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat, vineri, acuzatii grave la adresa unor membri ai guvernului Tudose pe care ii acuza de legaturi cu Rusia. In replica, Ministrul Apararii a anuntat ca il va da in judecata pe liderul PNL.

De exemplu, pe ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, Orban l-a numit, intr-un interviu pentru Adevarul, "invatacelul lui Hrebenciuc" si a precizat ca a fost partener de afaceri cu un spion rus.

El a precizat ca nu vede cu ochi buni schimbarea Anei Birchall de la Ministerul Afacerilor Europene, in locul careia a venit Victor Negrescu.

"Chiar si schimbarea ministrului de la Afaceri Europene. Ana Birchall, care era clar pro-NATO, cu o atitudine clara in acest domeniu, este inlocuita cu Victor Negrescu, asupra caruia sunt numeroase semne de intrebare", a spus Orban.

Despre ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, liderul PNL a sustinut ca a fost avocatul rusilor care au cumparat combinatul de la Targoviste si pe care l-au falimetat.

"M-as referi si la Tutuianu, care a fost avocatul rusilor de la Mechel, care au cumparat combinatul de la Targoviste si l-au falimentat. De acolo, au luat o instalatie extrem de importanta din punct de vedere strategic si au dus-o in Rusia. Asta-mi ridica numeroase semne de intrebare si-mi releva ca au pus niste oameni extrem de ciudati, care trebuie urmariti cu foarte multa atentie", a adaugat Orban.

Ministrul Apararii: Il dau in judecata pe Ludovic Orban

In replica, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a anuntat ca il da in judecata pe Ludovic Orban.

Tutuianu a declarat la Antena 3 ca acuzatiile lui Orban sunt "o prostie", adaugand ca "Pentru aceasta afirmatie n-am sa ezit sa-l dau in judecata pe domnul Orban".

Tutuianu nu a negat ca a fost avocatul reprezentantilor combinatului de oteluri din Targoviste, atat in perioada in care acesta era detinut de stat, cat si dupa ce a fost preluat de rusii de la Mechel, dar a refuzat sa spuna cati bani a primit in urma contractului.

"Au fost sume obisnuite pentru acele contracte. Interpretarea lui Orban nu are niciun fel de consistenta, e o retorica promovata de PDL. Niciodata nu am facut deplasari la Moscova. Mi-am facut datoria in calitate de avocat", a punctat actualul ministru al Apararii. ...citeste mai departe despre "Orban acuza ca multi ministri au legaturi cu Rusia. Ministrul Apararii ii da replica" pe Ziare.com

#Orban ministri legaturi Rusia, #Tutuianu judecata Orban, #Orban acuzatii ministri , #Stiri Guvern