Orban spune cum a incercat PSD sa ii ademeneasca pe liberali sa voteze motiunea: Li s-au oferit posturi de ministri

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 08:54
999 citiri
Orban spune cum a incercat PSD sa ii ademeneasca pe liberali sa voteze motiunea: Li s-au oferit posturi de ministri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti ca lideri ai PSD si ALDE au incercat sa convinga parlamentari liberali sa voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, inclusiv cu promisiunea ca vor primi portofolii de ministri in viitorul guvern PSD-ALDE.

Ludovic Orban sustine ca lideri marcanti ai coalitiei de guvernamant, inclusiv Calin Popescu-Tariceanu, ar fi incercat sa convinga parlamentari liberali sa voteze motiunea de cenzura.

"S-au dat telefoane, s-au facut oferte, s-au facut presiuni. Inclusiv liderul ALDE a ajuns sa dea telefoane si sa faca oferte (...) Li s-au oferit unor colegi de-ai nostri posturi de ministri, de presedinti de filiala", a declarat Orban.

In legatura cu speculatiile legate de sustinerea motiunii de catre unii liberali, Orban a spus ca nu exista acest pericol. "Sunt spuse ale unor lideri PSD si ALDE. Am vorbit personal cu toti parlamentarii PNL, iar atitudinea lor a fost clara", a mai spus Orban.

Presedintele PNL a anuntat, marti, ca parlamentarii liberali vor fi prezenti in sala de plen, dar nu vor participa la votul privind motiunea.

"Bataliile se castiga pe campul de lupta, nu parasindu-l. Oamenii ne-au votat ca sa le aparam interesele. Suntem prezenti pentru a impiedica fraudarea voturilor si pentru a ne exprima pozitia critica fata de aceste doua capete ale hidrei, Dragnea si Grindeanu. Nerealizarea cvorumului este in interesul lui Dragnea, pentru ca nu duce la caderea motiunii, ci la amanarea dezbaterii si a votului. In acest fel, Dragnea poate castiga timp pentru a mai cumpara voturi de sustinere", a scris Orban pe Facebook.

El a raspuns astfel criticilor din mediul online potrivit carora PNL ar contribui la asigurarea cvorumului de sedinta necesar votarii motiunii.

"Va intreb si eu: ce s-ar fi intamplat daca noi am fi iesit din salile de sedinta in timpul dezbaterii legilor care au facut parte din trocul tradarii dintre Dragnea si UDMR? Prin urmare, vom fi toti prezenti in sala si niciun parlamentar PNL nu va vota", a explicat presedintele PNL.

Orban explica de ce se duc liberalii la motiune: Daca nu e cvorum, Dragnea castiga timp pentru a mai cumpara voturi ...citeste mai departe despre "Orban spune cum a incercat PSD sa ii ademeneasca pe liberali sa voteze motiunea: Li s-au oferit posturi de ministri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ludovic Orban presedinte PNL, #Ludovic Orban motiune , #Stiri Guvern