Orban sustine ca anul viitor, un sfert dintre primarii vor intra in incapacitate de plata

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 19:23
762 citiri
Orban sustine ca anul viitor, un sfert dintre primarii vor intra in incapacitate de plata

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca anul viitor un sfert din unitatile administrativ-teritoriale din tara vor intra in incapacitate de plata deoarece sunt primari sau presedinti de consilii judetene care au aplicat grile de salarizare care au mers pana la "gaurirea bugetului".

Ludovic Orban a declarat sambata, la Jupiter, la deschiderea Scolii de Vara a femeilor liberale, ca PNL are obligatia sa incerce sa atraga de partea sa cat mai multe categorii de oameni.

"Partidul National Liberal are obligatia morala de a incepe sa gandeasca pentru societate, sa intre intr-un dialog constant si permanent cu oamenii. Sigur, nu o sa dialogam cu toti oamenii. Sunt categorii de public pe care niciodata nu o sa putem sa le atragem de partea noastra, sunt pomanagii obisnuiti, clientii obisnuiti ai PSD-ului si populismelor PSD-ului, pe care foarte greu putem sa-i atragem de partea noastra. Dar toate celelalte categorii de cetateni trebuie sa incercam sa le atragem de partea noastra", a afirmat Orban.

El spune ca sunt anumite grupuri in care PSD este dominant si unde se poate castiga in conditiile in care social-democratii gresesc, dand exemplul pensionarilor si pensiilor speciale.

"Stim deja ca sunt anumite grupuri in care PSD este dominant si in care este foarte greu sa castigi batalia. Poti sa castigi numai in anumite conditii in care ei gresesc si tu ai capacitatea de a da un mesaj curajos. Un exemplu: putem atrage pensionari daca sustinem desfiintarea pensiilor speciale. Mesajul acesta este testat. Pot sa va spun ca la ora actuala marea majoritate a cetatenilor, nu numai a pensionarilor, accepta acest mesaj: sa nu mai fie pensii speciale.

Ne asumam politic aceasta raspundere de a sustine, clar, ca sa treaca pe contributivitate toate categoriile de personal. Daca ne asumam, parerea mea e ca avem de castigat. Si in segmentul care in momentul de fata e dominat de PSD, intre pensionarii care se prezinta la vot, 60-65 la suta voteaza cu PSD-ul", a afirmat Orban.

El a precizat ca un alt segment care poate fi atras spre PNL il reprezinta "functionarimea", mai ales din aparatul de stat si mai putin din administratia locala.

"Dar si pentru functionarime putem sa dam un mesaj pe care tot ei ni le-au dat: sa le aratam ca toate promisiunile de crestere a salariilor din campanie au fost pacaleli. Transferul cotelor de contributii de la angajator la angajat este, de fapt, o alba-neagra, hocus-pocus, o smecherie, in care grosul cresterilor salariale pe sa ...citeste mai departe despre "Orban sustine ca anul viitor, un sfert dintre primarii vor intra in incapacitate de plata" pe Ziare.com

#Orban primarii incapacitate plata, #Orban votanti PSD atragere , #Stiri Guvern