Ordonanta prin care Ministerul lui Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei, aprobata de Senat

Marti, 28 Februarie 2017, ora 12:54
953 citiri

Ordonanta de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobata marti de Senat. Asta desi actul normativ a fost dur criticat de Opozitie, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justitie.

Legea de aprobare a OUG 6 a fost votata de plenul Senatului cu 65 de voturi "pentru" si 39 de voturi "impotriva". PNL, USR si PMP au votat impotriva actului normativ, pe care l-au criticat dur in cadrul dezbaterilor.

"OUG 6 reprezinta certificatul de nastere al Guvernului Grindeanu pentru o cofetarie. Dar cofetaria aceasta are doar locatie si mese, prajiturile nu exista, acestea reprezinta 30 de miliarde de lei.

Acest Guvern aloca 30 de miliarde pe care nu le are, prin credite de angajament, se doreste atragerea primarilor prin aceasta alocare discretionara. Sa se gandeasca PSD ca in anii anteriori exista o alta doamna ministru pe care o blamau ca are la dispozitie patru miliarde de lei. Felicitari, aveti sase miliarde, a fost un exemplu bun!", a spus reprezentantul PNL de la tribuna Senatului, referindu-se la fostul ministru al Dezvoltarii din Guvernul Boc, Elena Udrea. Liberalii au anuntat ca se vor pronunta pentru respingerea OUG 6.

Si USR a criticat ordonanta de urgenta, pe care reprezentantii formatiunii au numit-o "o shaorma cu de toate" si au anuntat ca vor vota impotriva.

La randul lor, senatorii PMP, prin vocea lui Traian Basescu, au atras atentia ca OUG 6 favorizeaza clientela PSD si contine prevederi care fac partidul condus de Liviu Dragnea "profund compatibil cu DNA". Basescu a anuntat, de asemenea, ca partidul din care face parte va vota impotriva actului normativ.

Social-democratii au luat apararea OUG 6, despre care au spus ca aduce resurse financiare pentru scoli, crese si gradinite, dar si pentru repararea de unitati sanitare sau reabilitarea de drumuri, poduri si podete. "Este un program asteptat de toti primarii, indiferent de culoarea politica", a declarat senatorul PSD Adrian Tutuianu.

Odata trecuta de Senat, OUG 6 va merge la Camera Deputatilor, care este forul decizional in acest caz.

Potrivit articolului IV al ordonantei de urgenta nr. 6, Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, primeste credite de angajament in valoare de 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020.

Banii primiti de Ministerul Dezvoltarii Regionale vor putea fi folositi pentru finantarea a 9. ...citeste mai departe despre "Ordonanta prin care Ministerul lui Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei, aprobata de Senat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ordonanta urgenta bani ministerul Dezvoltarii aprobata, #OUG 6 aprobata Senat, #OUG 6 bani ministerul Dezvoltarii , #Stiri Guvern