Pacaleala periculoasa a votului prin corespondenta

Luni, 25 Iulie 2016, ora 07:15
791 citiri
Pacaleala periculoasa a votului prin corespondenta

Nu e liberal care, intrebat de ce a acceptat PNL o lege a alegerilor locale atat de proasta, sa nu invoce presiunea adoptarii legii votului prin corespondenta, deci, vezi Doamne!, un sacrificiu necesar pentru care romanii din diaspora sa poata vota nestingheriti.

Si daca argumentul ar fi fost adevarat (ceea ce eu nu cred), iata ca ne-am ales si cu o lege a localelor foarte proasta, si cu o lege a votului prin corespondenta, in cel mai bun caz doar proasta, daca nu de-a dreptul toxica.

Si am spus acest lucru de pe vremea entuziasmului general care a insotit adoptarea ei. Numarul foarte mic al romanilor din diaspora care s-au inscris pana acum in Registrul electoral, putin peste 3000, imi da dreptate.

De ce e asa nu era greu de inteles.

Pe de-o parte, inscrierea in Registru nu se poate face online, presupune o corespondenta distincta sau un drum la ambasada/consulat.

Cel mai grav e insa faptul ca votul prin corespondenta este accesibil exclusiv persoanelor cu domiciliul ...citeste mai departe despre "Pacaleala periculoasa a votului prin corespondenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vot prin corespondenta, #registru electoral diaspora , #Stiri Guvern