#Parlamentare2016: Sunt roman si locuiesc in strainatate. Unde pot sa votez pe 11 decembrie?

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 18:00
1169 citiri
#Parlamentare2016: Sunt roman si locuiesc in strainatate. Unde pot sa votez pe 11 decembrie?
Foto: Arhiva Ziare.com

Esti cetatean roman, locuiesti peste hotare si vrei sa votezi la alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar ai mai multe nelamuriri? Ziare.com si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) iti vin in ajutor cu cateva precizari importante.

Ca si pana acum, in viitorul for legislativ romanii din strainatate vor fi reprezentati de 2 senatori si 4 deputati, iar MAE a lansat o campanie de informare in cadrul careia a fost publicat "Ghidul alegatorului roman din strainatate" si Ghidul cu cele mai frecvente intrebari.

Ziare.com a adresat cateva intrebari Biroului de presa al Ministerului de Externe, solicitandu-i sa ofere lamuriri suplimentare legate de scrutinul din 11 decembrie, primul la care romanii din diaspora pot vota prin corespondenta.

Unde pot consulta lista completa a candidatilor pentru Diaspora la Senat si Camera Deputatilor?

Lista este afisata de Biroul electoral de circumscriptie nr. 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii si poate fi ...citeste mai departe despre "#Parlamentare2016: Sunt roman si locuiesc in strainatate. Unde pot sa votez pe 11 decembrie?" pe Ziare.com

#vot strainatate alegeri parlamentare 2016 , #Stiri Guvern