Parlamentarii primesc si in vacanta 6.500 de lei pe luna pentru cazare. Pe care nu trebuie sa ii justifice

Joi, 20 Iulie 2017, ora 20:28
849 citiri
Parlamentarii primesc si in vacanta 6.500 de lei pe luna pentru cazare. Pe care nu trebuie sa ii justifice
Foto: Ziare.com

Parlamentarii sunt in vacanta, pentru doua luni, dar asta nu ii impiedica sa primeasca in continuare banii pentru cazare. In plus, de la 1 iulie suma este cu aproximativ 2.000 de lei mai mare, ajungand la aproape 1.500 de euro.

Astfel, deputatii si senatorii au acum la dispozitie nu mai putin de 6.500 de lei pentru fiecare luna, bani pentru cazare, in conditiile in care oricum este vacanta si, cel mai probabil, toti au mers acasa.

Un alt avantaj pentru alesii neamului este acela ca nu trebuie sa justifice banii pentru chirie, astfel ca o buna parte din aceasta suma le poate ramane lor.

Exista insa, printre acestia, si voci care considera "aberant" sa se aloce 6.500 de lei lunar pentru cazare.

"Sper sa se gaseasca o solutie ca acesti bani sa se returneze in toamna. 6.500 de lei pe luna este aberant pentru cazare", spune senatorul USR Mihai Gotiu, potrivit Digi 24.

Pe langa banii pentru cazare, indemnizatiile parlamentarilor au crescut de la 1 iulie la 13.000 de lei, de la 7.700 de lei, iar suma forfetara pentru cabinetele parlamentare a crescut de asemenea, de la 10.000 de lei, la aproape 20.000 de lei.

Astfel, un parlamentar care nu este bucurestean sau din Ilfov primeste, lunar, aproape 40.000 de lei - salariu, bani pentru cazare si bani pentru cabinetul parlamentar.

De subliniat ca majorarile consistente pentru parlamentari, care le aduc aproape de doua ori mai multi bani decat inainte, au fost votate chiar de catre parlamentari. ...citeste mai departe despre "Parlamentarii primesc si in vacanta 6.500 de lei pe luna pentru cazare. Pe care nu trebuie sa ii justifice" pe Ziare.com

#bani cazare parlamentari, #crestere bani chirie parlamentari, #salarii mai mari parlamentari , #Stiri Guvern