Parlamentarii vor sa mai dea un tun pe final de mandat: Privilegii fara concurs

Vineri, 04 Martie 2016, ora 18:17
1249 citiri
Parlamentarii vor sa mai dea un tun pe final de mandat: Privilegii fara concurs
Foto: Facebook / Haralambie Vochitoiu

Mai multi parlamentari de la toate partidele au semnat o initiativa legislativa care prevede ca aceia care nu mai sunt alesi in viitorul for legislativ devin de drept si fara concurs inalti functionari publici.

Singurele restrictii prevazute in noul proiect legislativ sunt ca senatorul sau deputatul respectiv sa fi detinut cel putin un mandat si sa aiba studii superioare, de scurta sau de lunga durata.

Conform fisei de la Senat, proiectul de lege cu numarul B73/2016 a fost depus la Senat in data de 2 martie, sub semnatura senatorului PSD Florinel Butnaru (PSD), care a absolvit Facultatea de Mecanica si Tehnologie Pitesti la varsta de 44 de ani.

Insa, pe lista initiatorilor figureaza multi alti senatori cunoscuti, printre care Cristiana Anghel (PC), Petru Filip (PSD), Sorin Iliesiu (PSD), Serban Mihailescu (UNPR), Liviu Pop (PSD), Ilie Nastase (UNPR). Lista este completata si de senatori PNL.

In expunerea de motive se arata: "In prezent, legea este excesiv de restrictiva cu ...citeste mai departe despre "Parlamentarii vor sa mai dea un tun pe final de mandat: Privilegii fara concurs" pe Ziare.com

#lege parlamentari Inalti functionari publici , #Stiri Guvern