Parlamentul a respins cresterea alocatiei copiilor. Olguta Vasilescu: Noi avem altceva in programul de guvernare, o sa vedeti ce pregatim

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 14:21
1268 citiri
Parlamentul a respins cresterea alocatiei copiilor. Olguta Vasilescu: Noi avem altceva in programul de guvernare, o sa vedeti ce pregatim
Foto: Arhiva Ziare.com

Camera Deputatilor a respins, marti, propunerea legislativa initiata de PNL privind majorarea la 200 lei a alocatiei de stat pentru copii. Propunerea legislativa a fost respinsa anterior si de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Comisia pentru munca propusese respingerea initiativei legislative pe motiv ca "masurile implica cheltuieli bugetare suplimentare, iar initiatorii nu precizeaza sursele financiare necesare". In plus, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca "altceva" este prevazut in programul de guvernare si ca pregateste un proiect cu "alte lucruri" in legatura cu acest segment, indicandu-le jurnalistilor care au intrebat-o mai concret la ce se refera sa se uite in programul de guvernare.

"S-a respins proiectul, pentru ca noi avem altceva in programul de guvernare, si o sa vedeti ce pregatim. Vedeti programul de guvernare. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le aiba un copil, le vedeti in programul de guvernare, comunicam in momentul in care avem proiectul gata", a spus Vasilescu, intrebata, la Palatul Parlamentului, in legatura cu respingerea proiectului PNL.

"Sigur ca nu este suficienta alocatia, de aceea am pregatit in programul de guvernare alte lucruri", a completat ea.

Putin mai explicit in legatura cu ce pregateste alianta de guvernare a fost presedintele PSD Liviu Dragnea.

"A fost un proiect de lege care, din pacate, nu a respectat tehnica legislativa, nu a indicat sursa financiara. In perioada imediat urmatoare, vom veni cu un proiect de lege care sa ne atinga acest obiectiv si nu numai asta, adica alocatii mai mari pentru copii. Va fi un proiect putin mai complex, care sa ajute si copiii, in primul rand, dar si parintii", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

De altfel, pe langa liberalii care au initiat proiectul doar PMP l-a mai sustinut, pe motiv ca suntem foarte departe de media europeana oricum.

"La copiii pana in doi ani deja este alocatia de 200 de lei si cu cat un copilas creste, cu atat necesitatea financiara este mai mare. Plus ca media europeana este mult peste 100 de euro", a argumentat deputatul PMP Ionut Simionca.

In schimb, USR a anuntat ca, desi sustine in principiu cresterea, se declara impotriva proiectului pentru ca are alta viziune despre cum ar trebui sa arate aceste alocatii.

"Cu totii ne dorim conditii mai bune pentru copiii din Romania, pentru elevi. Vrem sa aiba rechizite mai bune, vrem sa aiba haine, vrem sa aiba alimentatie mai buna. Hai sa ne asiguram ...citeste mai departe despre "Parlamentul a respins cresterea alocatiei copiilor. Olguta Vasilescu: Noi avem altceva in programul de guvernare, o sa vedeti ce pregatim" pe Ziare.com

#camera deputatilor respins crestere alocatie copii, #alocatie copil 200 lei, #majorare alocatie respinsa deputati, #Dragnea alocatii copii , #Stiri Guvern