Parlamentul are pe agenda probleme spinoase: Doua legi vitale pentru salarii si Justitie, iar Dragnea incepe ancheta dupa dezvaluirile lui Andronic

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 08:46
1612 citiri
Parlamentul are pe agenda probleme spinoase: Doua legi vitale pentru salarii si Justitie, iar Dragnea incepe ancheta dupa dezvaluirile lui Andronic
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea salarizarii, modificarile la legile Justitiei, infiintarea comisiei de ancheta parlamentara a alegerilor din 2009 si audierea lui Dan Andronic de catre Comisia SRI reprezinta temele ce vor fi abordate in Parlament, imediat dupa sarbatorile pascale.

Depunerea Legii salarizarii unitare a personalului platit din fonduri bugetare a fost amanata saptamana trecuta, prin decizia unilaterala a liderului PSD, Liviu Dragnea, care a aratat ca isi doreste ca acest act normativ sa "mai stea" o saptamana, pentru a fi publicat in presa, astfel incat "sa-si mai dea lumea cu parerea".

Dragnea a explicat de ce a amanat Legea salarizarii: Sa mai stea la dospit in Saptamana Mare. Vezi cum vor fi modificate salariile bugetarilor

Este de asteptat, astfel, ca proiectul de lege sa fie depus, impreuna cu lista de semnaturi ale parlamentarilor PSD si ALDE, in dezbaterea parlamentara, in cursul acestei saptamani.

Pe de alta parte, USR a anuntat ca va face, tot in aceasta saptamana, o dezbatere publica pe tema salarizarii unitare, la care va invita sindicatele, dar si patronatele. USR a criticat, saptamana trecuta, faptul ca proiectul de lege a fost publicat pe site-ul PSD si nu pe cel al Ministerului Muncii, despre care considera ca ar fi institutia care ar fi trebuit sa asume proiectul.

In aceasta saptamana, Senatul ar trebuie sa reia dezbaterile pe modificarile la legile Justitiei, pe care le-a sistat in urma cu doua saptamani la solicitarea CSM.

Comisia Juridica a Senatului a amanat, in sedinta din 5 aprilie, pentru doua saptamani, dezbaterile pe mai multe proiecte de lege, dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a facut o solicitare in acest sens.

"Amanam pana pe 19 aprilie. Sa facem o adresa catre ministrul Justitiei si catre presedintele CSM, in care sa le comunicam aceste lucruri si sa le punem in vedere ca procedura de legiferare s-a lungit foarte mult. Am inteles necesitatea armonizarii punctelor de vedere si a unor viziuni unitare pe tot ceea ce inseamna acest pachet, dar nici nu putem sa ne lungim cu aceste dezbateri", a spus atunci senatorul PSD Serban Nicolae.

Tot in cursul acestei saptamani ar trebui sa fie demarate procedurile parlamentare pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009, solicitata de PSD si ALDE, si al carei presedinte va fi liderul PSD Liviu Dragnea.

Dragnea si Tariceanu cer Parlamentului sa ancheteze alegerile prezidentiale din 2009, dupa dezvaluirile lui Andronic

PSD si ALDE au ...citeste mai departe despre "Parlamentul are pe agenda probleme spinoase: Doua legi vitale pentru salarii si Justitie, iar Dragnea incepe ancheta dupa dezvaluirile lui Andronic" pe Ziare.com

#program Parlament salarizare Justitie Andronic , #Stiri Guvern