Parlamentul il comemoreaza azi pe regele Mihai. Participa Iohannis, principesa Margareta si Patriarhul Daniel

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 08:19
1038 citiri

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, luni, intr-o sedinta solemna comuna pentru comemorarea regelui Mihai, la care vor lua parte si presedintele Klaus Iohannis, principesa Margareta, Custodele coroanei regale si Patriarhul Daniel. De asemenea, au fost invitati premierul Mihai Tudose, ministrii, precum si parlamentari si ministri din Republica Moldova.

Sedinta va avea loc incepand cu ora 15:00.

Presedintele Klaus Iohannis si principesa Margareta vor tine discursuri.

Regele a murit. Ce inseamna zilele de doliu nationalCasa Regala schimba programul funerariilor, dupa ce a fost criticata ca nu-i acorda regelui Mihai I respectul cuvenit. Iata care sunt modificarile

De asemenea, la sedinta solemna comuna vor mai participa fostii presedinti ai Romaniei, reprezentanti ai Academiei Romane, parlamentari si ministri din Republica Moldova si corpul diplomatic acreditat la Bucuresti.

Potrivit memorandumului aprobat de conducerea celor doua Camere in legatura cu sedinta solemna, "Parlamentul Romaniei, organul reprezentativ suprem al poporului roman, are menirea de a continua si implini dezideratele testamentului politic al Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei, de a face din Romania 'o tara statornica, prospera si admirata in lume', o Romanie suverana si democratica".

"In acest moment trist in care natiunea romana isi conduce pe ultimul drum Suveranul, Parlamentul Romaniei va omagia personalitatea Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei, in cadrul unei sedinte solemne comune a Senatului si Camerei Deputatilor in debutul ceremoniilor oficiale ale funeraliilor regale", se mai arata in memorandum.

Regele Mihai - care implinise 96 de ani in 25 octombrie - a incetat din viata in 5 decembrie, la resedinta sa din Elvetia.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui va fi adus in tara miercuri, 13 decembrie. Inmormantarea va avea loc sambata, 16 decembrie, la noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, unde sicriul cu trupul neinsufletit va fi transportat, de la Bucuresti, cu Trenul Regal.

Unde ar fi ajuns Romania azi daca regele Mihai n-ar fi fost fortat sa abdice?Ultima sansa in fata regelui MihaiPSD foloseste cinic moartea Regelui pentru mineriada Justitiei ...citeste mai departe despre "Parlamentul il comemoreaza azi pe regele Mihai. Participa Iohannis, principesa Margareta si Patriarhul Daniel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regele Mihai sedinta solemna Parlament, #discurs Iohannis Margareta moarte rege Mihai , #Stiri Guvern