Parlamentul refuza sa dezvaluie ce studii au alesii nostri. Ne mai miram ca atatea legi pica la Curtea Constitutionala?

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 10:32
939 citiri
Parlamentul refuza sa dezvaluie ce studii au alesii nostri. Ne mai miram ca atatea legi pica la Curtea Constitutionala?
Foto: Arhiva Facebook/Camera Deputatilor

Studiile senatorilor si deputatilor sunt date personale si nu reprezinta informatii de interes public, sustin birourile de presa ale celor doua camere parlamentare. Exista insa un articol care ar permite aflarea adevarului, desigur daca unii alesi nu s-ar rusina cu studiile lor sau daca n-ar avea nimic de ascuns.

In mod normal, un absolvent al unei facultati de drept ar trebui sa se mandreasca cu diploma obtinuta dupa atata truda, mai ales daca este de 25 de ani in Parlamentul Romaniei si, mai mult, daca face parte din Comisia Juridica. Iata, insa, ca deputatul PSD Eugen Nicolicea refuza sa dezvaluie unde si cand a absolvit facultatea de drept pe care si-a trecut-o in biografie, in ciuda insistentelor cu care a fost abordat de mai multi jurnalisti.

Eugen Nicolicea nu este un simplu deputat, ci unul aflat in Parlament din 1992, adica de un sfert de veac, si care, potrivit fisei de la Camera Deputatilor, incepand din mai 2006 a facut parte non-stop din Comisia Juridica, una dintre cele mai importante comisii din perspectiva verificarii si elaborarii legilor, in prezent fiind presedintele ei.

Jurnalistii de la Adevarul au incercat sa afle cat de temeinice sunt studiile in drept ale acestui deputat foarte vocal si foarte important in PSD, insa demersurile lor oficiale s-au izbit ca de zid. Camera Deputatilor a sustinut ca studiile in drept ale lui Eugen Nicolicea nu reprezinta informatii de interes public conform Legii 544/2001 si, mai mult, ca "legea mentionata este aplicabila autoritatilor si institutiilor publice, nu persoanelor fizice".

Ulterior, Adevarul a aflat pe surse ca Eugen Nicolicea a absolvit dreptul la Universitatea Spiru Haret filiala din Drobeta Turnu Severin, forma "invatamant la distanta". Interesant este ca, potrivit Adevarul, Eugen Nicolicea era in 2008 student in anul al treilea, insa, conform fisei de la Camera Deputatilor, acesta intrase deja in Comisia Juridica inca din mai 2006. Cu alte cuvinte, daca informatiile se confirma, nu ar fi avut studii de specialitate.

De ce refuza Camera Deputatilor sa spuna unde si cand a absolvit Facultatea de Drept Eugen Nicolicea: Nu e informatie de interes publicO parte din misterul studiilor lui Eugen Nicolicea a fost dezvaluita: Unde a studiat Dreptul deputatul PSD

Pornind de la argumentul invocat mai sus de Camera Deputatilor, Ziare.com a cerut oficial birourilor de presa ale celor doua camere parlamentare sa furnizeze, in baza tuturor informatiilor pe care le detin, lis ...citeste mai departe despre "Parlamentul refuza sa dezvaluie ce studii au alesii nostri. Ne mai miram ca atatea legi pica la Curtea Constitutionala?" pe Ziare.com

#facultate drept Nicolicea, #studii Nicolicea , #Stiri Guvern