Pe cine pastreaza si pe cine aduce Dragnea in noul Guvern cu premier de la BNR (Surse)

Marti, 20 Iunie 2017, ora 20:17
922 citiri
Pe cine pastreaza si pe cine aduce Dragnea in noul Guvern cu premier de la BNR (Surse)
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Daca motiunea de cenzura de maine trece la vot, seful PSD, Liviu Dragnea, are deja planuri pentru viitorul guvern.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, exista o lista la PSD cu cine va face parte din viitorul Executiv.

In locul lui Sorin Grindeanu, Dragnea va merge la Cotroceni cu numele lui Florin Georgescu (prim-vice-guvernatorul BNR) ca propunere pentru pozitia de premier.

Din vechiul Guvern pe care pesedistii vor sa il dea jos, teoretic pentru ca nu a performat, raman totusi cateva nume la portofolii cheie: Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Carmen Dan (Interne), Lia Olguta Vasilescu (Munca), Mihai Tudose si Rovana Plumb (toti de la PSD).

In plus, si independentul Tudorel Toader va ramane la Ministerul Justitiei, in timp ce ALDE ar urma sa-si pastreze portofoliile actuale.

La Finante, postul ar urma sa fie ocupat de un nume care a mai detinut functia, Eugen Teodorovici, cel care, desi este prieten cu Victor Ponta, a anuntat ca sustine motiunea.

In plus, la Ministerul Apararii ar urma sa fie adus ambasadorul Sorin Ducaru (secretar general adjunct la NATO).

Sursele citate de Mediafax spun ca in viitorul Guvern isi vor face loc si Sorin Moisa (europarlamentar) si Simona Miculescu.

Deocamdata, insa, ramane de vazut daca planurile lui Dragnea nu vor fi date peste cap miercuri, la votul motiunii, avand in vedere ca UDMR a anuntat ca nu merge la sedinta de plen.

Citeste si

Filmul zilei in care UDMR l-a lasat pe Dragnea cu ochii-n soareCalcule inainte de votul motiunii. Dragnea si Tariceanu nu mai sunt siguri ca au sustinereDragnea si-a pus partidul in cap dupa ce a negociat cu UDMR: Este inadmisibil, prea mult! NU mai merge asa!Ponta: Daca trece motiunea, vom avea castigatori Iohannis si UDMR. De ce nu vrea sa fie ministruLista lui Grindeanu. Cine sunt parlamentarii pe care se bazeaza premierul ...citeste mai departe despre "Pe cine pastreaza si pe cine aduce Dragnea in noul Guvern cu premier de la BNR (Surse)" pe Ziare.com

#Dragnea guvern nou, #Dragnea Florin Georgescu premier , #Stiri Guvern