Pensii speciale pentru parlamentari - nu si pentru cei condamnati definitiv pentru coruptie

Marti, 16 Iunie 2015, ora 17:35
823 citiri
Pensii speciale pentru parlamentari - nu si pentru cei condamnati definitiv pentru coruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatii si senatorii care au fost condamnati definitiv pentru comiterea, in calitate de parlamentar, a unei infractiuni de coruptie nu beneficiaza de pensia speciala, potrivit proiectului de lege pentru modificarea Statutului parlamentarului adoptat marti de plenul comun.

Potrivit proiectului de lege, deputatii si senatorii au dreptul, dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard sau in cazul pensionarii pe caz de boala, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar. De aceasta indemnizatie beneficiaza cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Parlamentarii si-au votat pensii speciale - vor primi in plus pana la 4.600 lei

"Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Camerei Deputatilor si Senatului, si se plateste de acestea. Cererea pentru acordarea indemnizatiei pentru limita de varsta se depune la Secretariatul general al Camerei Deputatilor sau Senatului, dupa caz. Nu beneficiaza ...citeste mai departe despre "Pensii speciale pentru parlamentari - nu si pentru cei condamnati definitiv pentru coruptie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii speciale parlamentari, #senatori deputati pensii speciale , #Stiri Guvern