Pensii speciale si pentru alesii locali: Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala (Video)

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 12:23
925 citiri
Pensii speciale si pentru alesii locali: Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Guvernul Ciolos ar putea sesiza Curtea Constitutionala in cazul pensiilor speciale pentru alesii locali, posibilitatea unei asemenea actiuni fiind analizata "foarte serios" in prezent, urmand sa fie pusa in practica in perioada imediat urmatoare, daca se va ajunge la o concluzie in acest sens.

"Guvernul analizeaza foarte serios posibilitatea de a solicita Curtii Constitutionale aviz de constitutionalitate pe legea pensiilor speciale pentru alesii locali", au spus sambata, pentru Mediafax, surse oficiale.

Potrivit legii privind Statutul alesilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, in ultima sedinta de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, presedintii de Consilii judete si vicepresedintii acestora care indeplinesc conditiile varstei de pensionare vor putea primi, la incetarea mandatului, o "indemnizatie pentru limita de varsta" (pensie speciala), in acelasi regim cu senatorii si deputatii.

Parlamentarii au aprobat pensii speciale si pentru alesii ...citeste mai departe despre "Pensii speciale si pentru alesii locali: Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala (Video)" pe Ziare.com

#Ciolos CCR pensii alesi locali, #pensii speciale primari , #Stiri Guvern