Pensiile speciale pentru alesii locali, contestate de Guvern la Curtea Constitutionala

Duminica, 27 Decembrie 2015, ora 11:48
1061 citiri
Pensiile speciale pentru alesii locali, contestate de Guvern la Curtea Constitutionala
Foto: gov.ro

In cursul zilei de sambata, 26 decembrie 2015, Guvernul Romaniei a formulat, printr-o sesizare adresata Curtii Constitutionale a Romaniei, obiectiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene (Legea de modificare si completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali).

Sesizarea are in vedere incalcarea mai multor articole din Constitutie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurararea finantarii pentru indemnizatiile nou create, se arata intr-un comunicat de presa emis de guvern.

In forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar in 2016 se ridica la 469 milioane lei. In urma impozitarii acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, si tinde sa agraveze ...citeste mai departe despre "Pensiile speciale pentru alesii locali, contestate de Guvern la Curtea Constitutionala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern Curtea Constitutionala pensii speciale, #pensii speciale Curtea Constitutionala sesizare , #Stiri Guvern