Plesu avertizeaza: Dragnea este mult mai periculos decat Ponta

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 17:42
1067 citiri
Plesu avertizeaza: Dragnea este mult mai periculos decat Ponta
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este mult mai periculos decat Victor Ponta, este de parere scriitorul Andrei Plesu. Potrivit acestuia, liderul PSD este angajat intr-o lupta "strict privata".

Intr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat duminica, la Digi24, Andrei Plesu afirma ca Liviu Dragnea este "slujitorul" lui... Liviu Dragnea.

"Am simtit de la inceput ca e mult mai periculos decat Ponta, pentru ca Ponta avea un fel de spontaneitate vesela si previzibila", a declarat Andrei Plesu.

In opinia sa, liderul PSD este angajat intr-o lupta "strict privata", iar pentru el conducerea tarii e, de asemeni, o afacere privata.

Andrei Plesu s-a referit si la gestul presedintelui Klaus Iohannis de a merge in sedinta de Guvern, calificandu-l ca fiind corect. "Daca nu se ducea la sedinta de guvern, probabil ca Guvernul nu realiza gravitatea situatiei si inadecvarea OUG cu pricina", afirma el.

Cat despre iesirea sefului statului in mijlocul manifestantilor de la Cotroceni, aceasta nu a fost o decizie buna, afirma Plesu. "Nici eu nu am fost de acord cu iesirea lui la demonstratii, nu era rolul lui", mai spune el.

In legatura cu protestele care au loc in paralel in Piata Victoriei si Cotroceni, Andrei Plesu, citat de Republica, spune ca le deosebeste ceva fundamental: "Cei de la Cotroceni sunt telespectatori, in sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seara, saptamana inainte la TV. Ceilalti (cei din Piata Victoriei - n. red.) nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi si care inteleg sa-si protejeze statutul".

Discursul articulat al manifestantilor din Piata Victoriei are legatura cu faptul ca majoritatea nu au avut parte de experientele de dinainte de '89. "Este prima generatie nascuta normala si ma bucur ca se manifesta", spune Andrei Plesu.

...citeste mai departe despre "Plesu avertizeaza: Dragnea este mult mai periculos decat Ponta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Andrei Plesu Dragnea periculos, #Andrei Plesu Iohannis protest Cotroceni, #Plesu Dragnea Ponta, #Plesu protest Piata Victoriei , #Stiri Guvern