PNL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu. Este semnata si de USR, iar PMP a anuntat ca o va sustine

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 17:00
5626 citiri
PNL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu. Este semnata si de USR, iar PMP a anuntat ca o va sustine
Foto: Captura Facebook/Raluca Turcan

Parlamentarii PNL si USR au depus, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu, dupa ce ordonanta privind modificarea Codurilor Penale a fost adoptata marti pe furis, la orele serii.

Motiunea se numeste "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidarii nationale. Nu legalizati furtul in Romania" si a fost semnata de 124 de parlamentari de la PNL si USR, dar se asteapta si sprijinul PMP.

"Renuntati la legalizarea furtului in Romania! (...) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania, pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune.

Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor! Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti!", se arata in textul motiunii de cenzura.

"Domnule prim-ministru (...) promovati dezincriminarea mascata a unor infractiuni de coruptie sau asimilate coruptiei, o masura legislativa cu dedicatie, in favoarea clientilor si liderilor politici ai PSD-ALDE.

O astfel de masura afecteaza grav viata de zi cu zi a cetateanului, modul in care acesta se raporteaza la tot ceea ce inseamna lege (...)

In urma adoptarii acestor masuri, oamenii vor putea interpreta ca respectarea legii are caracter facultativ si ca, in Romania zilelor noastre, daca esti puternic, daca esti la putere si in gasca care trebuie, bratul legii nu te poate atinge, indiferent ce ilegalitate ai comis", mai scriu cei de la PNL si USR.

Autorii demersului spun ca una dintre cele mai grave modificari aduse infractiunii de abuz in serviciu este eliminarea interdictiei de a ocupa o functie publica in cazul savarsirii acestei infractiuni. "Este greu de acceptat ca cel care a savarsit o infractiune de acest gen, in exercitarea functiei, cu intentie, sa ocupe aceeasi pozitie in continuare", se mai arata in document.

"Circumscrierea infractiunii de conflict de interese doar la faptele in urma carora a castigat un folos sotul, o ruda sau afin pana la gradul II este practic o golire de sens a acestei prevederi legale si o dublare a reglementarii infractiunii de luare de mita (...)

Nu puteam accepta dezincriminarea neglijentei in serviciu, care poate avea efecte deosebit de grave (...) Consideram ca limita minima ...citeste mai departe despre "PNL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu. Este semnata si de USR, iar PMP a anuntat ca o va sustine" pe Ziare.com

#motiune cenzura PNL USR, #motiune cenzura orddonanta Grindeanu, #motiune cenzura guvern Grindeanu , #Stiri Guvern