Politicienii, in weekend: Iohannis si sotia sa au fost turisti in Retezat, Orban s-a plimbat cu maimuta pe umar (Foto&video)

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 13:30
1029 citiri
Politicienii, in weekend: Iohannis si sotia sa au fost turisti in Retezat, Orban s-a plimbat cu maimuta pe umar (Foto&video)
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au mers sambata in Muntii Retezat, in zona Lacului Bucura. Seful statului nu este insa singurul politician care a plecat din Bucuresti in cea mai calduroasa zi a anului, cand a fost cod rosu de canicula.

Zeci de turisti s-au fotografiat alaturi de cuplul prezidential, dar si unul dintre salvamontisti, care sustine ca vizita a fost una surpriza.

"Am aflat de la turisti cu circa 15 minute ca sunt in zona. Si-a petrecut mare parte din timp facand fotografii cu turisti. (...) Nu a refuzat turistii, a comunicat, e un montaniard adevarat, cunoaste foarte bine traseele montane din Retezat. Nu este la prima experienta cu Retezatul, inca din vremea studentiei povestea ca a fost un impatimit al muntelui", a spus Andrei Muresan, salvamontist din Lupeni, citat de Gazeta de Dimineata Hunedoara.

Potrivit acestuia, presedintele a intrebat si cum se practica meseria de salvamontist.

In imagini se poate vedea ca presedintele si sotia sa sunt imbracati lejer, purtand bocanci de munte.

Amintim ca, in luna august 2016, presedintele a urcat pe crestele Fagarasilor, pornind de la Balea Lac.

"Drumetiile montane raman o pasiune pentru mine, asa ca am urcat din nou pe munte. Va spun cu toata sinceritatea: avem probabil cele mai spectaculoase peisaje din Europa. Merita sa le descoperiti! #BaleaLac", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Tot in zona de munte au fost si presedintele PNL, Ludovic Orban, si fostul lider al partidului si actual prim-vicepresedinte, Raluca Turcan, deputat de Sibiu. Cei doi au mers la Gura Raului, la poalele muntelui, localitate aflata intre Sibiu si Paltinis.

Orban si Turcan s-au numarat printre participantii la Festivalul Bujorului, iar presedintele PNL nu a scapat ocazia de a se fotografia cu o maimuta, plimbandu-se cu aceasta pe umar, scrie Tribuna Sibiu.

F.N. ...citeste mai departe despre "Politicienii, in weekend: Iohannis si sotia sa au fost turisti in Retezat, Orban s-a plimbat cu maimuta pe umar (Foto&video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis Retezat Bucura, #Carmen Iohannis Retezat, #Ludovic Orban maimuta umar , #Stiri Guvern