Ponta a cerut in instanta revocarea ordinului de ministru prin care i s-a retras titlul de doctor

Marti, 23 August 2016, ora 17:18
844 citiri
Ponta a cerut in instanta revocarea ordinului de ministru prin care i s-a retras titlul de doctor
Foto: Arhiva Ziare.com

Avocatii lui Victor Ponta au formulat o plangere pentru anularea ordinului de ministru al Educatiei din 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv ca teza sa a fost plagiata.

Plangerea prealabila a ajuns marti la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si urmeaza sa fie solutionata de instanta de judecata, anunta surse din minister, citate de News.ro.

Ministrul Educatiei i-a retras, pe 1 august, lui Victor Ponta titlul de doctor in drept acordat de Universitatea Bucuresti in 15 decembrie 2003.

Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a transmis Ministerului Educatiei decizia finala din 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat ca teza de doctorat elaborata de Victor Ponta nu respecta standardele de etica a cercetarii stiintifice si a propus, in consecinta, retragerea titlului de doctor in drept.

"Se mentine raportul initial, care constata plagiatul in cazul tezei de ...citeste mai departe despre "Ponta a cerut in instanta revocarea ordinului de ministru prin care i s-a retras titlul de doctor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta revocare titlu doctor, #retras titlu doctor Victor Ponta, #Ministerul Educatiei retras doctor Ponta, #Victor Ponta plagiat titlu doctor , #Stiri Guvern