Ponta: Daca ANI are dreptate, ministrii vor fi exclusi din echipa guvernamentala

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 10:56
1257 citiri
Ponta: Daca ANI are dreptate, ministrii vor fi exclusi din echipa guvernamentala

Prim-ministrul Victor Ponta a cerut ministrilor anchetati de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) si sa isi exprime punctul de vedere si a precizat, ca, daca ANI are dreptate, ministrii vor fi exlusi din echipa guvernamentala.

"Din primele date, am constatat ca sesizarile nu se refera la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor in cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut", a spus Victor Ponta, potrivit unui comunicat transmis vineri de catre Guvernul Romaniei.

Premierul a cerut celor patru demnitari sa demareze toate procedurile legale permise pentru a-si prezenta punctul de vedere in fata institutiei si, daca este cazul, pentru a contesta acuzatiile care li se aduc.

Ministrii Ovidiu Silaghi, Liviu Pop si Eduard Hellvig, in vizorul Agentiei de Integritate

Trei ministri din actualul guvern au intrat in vizorul ANI: Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social si Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor.

Eduard Hellvig ar fi derulat tranzactii suspecte. In plus, pe langa functia de ministru, este si director in cadrul unei firme, ceea ce inseamna incompatibilitate cu functia pe care o ocupa in cadrul Guvernului.

Inspectorii de integritate din cadrul ANI au sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea pe motiv ca Ovidiu Silaghi nu ar putea justifica o avere de 45.955 de euro.

Liviu Pop este acuzat de conflict de interese si de abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANI incompatibilitate ministri, #Eduard Hellvig incompatibil ANI, #Liviu Pop incompatibil ANI, #Ovidiu Silaghi incompatibil ANI , #Stiri Guvern