Ponta: Iau in calcul inclusiv angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 14:45
1080 citiri
Ponta: Iau in calcul inclusiv angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal
Foto: bihon.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca ia in calcul inclusiv angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, daca acesta va fi blocat in Parlament si risca sa nu fie adoptat in circuitul legislativ in aceasta sesiune parlamentara.

"Va spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca la un moment dat se blocheaza politicianist de catre PNL sau de altcineva", a spus Ponta.

El a aratat ca, din punctul sau de vedere, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare in curs trebuie sa fie adoptat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, pentru ca sa existe sase luni de pregatire a implementarii.

Intrebat ce va face in cazul in care va fi depusa o motiune de cenzura pe aceasta tema, in cazul angajarii raspunderii, Ponta a precizat: "Ma descurc cu motiunile de cenzura".

Solicitat sa comenteze, pe de alta parte, declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca acest Cod fiscal a fost inspirat in mare parte din propunerile PNL si ale sale, din timpul campaniei, Ponta a raspuns: "Atunci inseamna ca il va sustine, e perfect acest lucru".

Ponta a spus ca in realitate Codul Fiscal nu e nici al PSD, nici al PNL si a criticat faptul ca in ultimul timp PNL se declara tot timpul impotriva a ce se doreste sa se faca.

"Sper ca cei de la PNL sa nu joace ca de obicei la off-side, adica sa zica ca sunt pentru, dar sunt contra, sau daca noi suntem pentru, ei sa fie impotriva, pentru ca vad ca au adoptat jocul asta in care orice faci ei o intorc pe partea cealalta si ma deranjeaza. Cred ca in felul acesta nu putem progresa", a spus Ponta.

El a aratat ca in ultimele zile i-a vazut pe liberali ca sunt "de profesie contra". "Daca-s ideile lor, de ce sunt contra? Ei sunt contra de principiu", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noul Cod Fiscal, #raspundere GuvernCodul Fiscal , #Stiri Guvern