Ponta il ataca pe Dragnea: Se teme ca scapa puterea. Mesajul americanilor era pentru el, personal. PSD a ajuns ca PRM

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 22:55
933 citiri
Ponta il ataca pe Dragnea: Se teme ca scapa puterea. Mesajul americanilor era pentru el, personal. PSD a ajuns ca PRM
Foto: site PSD (Arhiva)

Victor Ponta crede ca mesajul de luni al Departamentului de Stat al SUA era adresat lui Liviu Dragnea personal si sustine ca el i-ar fi fost transmis si in privat liderului PSD. Ponta mai spune ca presedintele PSD nu se mai poate duce nici la Bruxelles dupa ce a fost acuzat ca a furat bani europeni, aceasta fiind o "crima capitala" pentru liderii UE.

Invitat la Digi24, Victor Ponta a declarat ca acel comunicat al Departamentului de Stat care a starnit atatea reactii in Romania este, de fapt, "un mesaj public care in mod sigur a fost dat si in privat", dar el nu intelege daca Liviu Dragnea, ori "n-a stiut" cum sa il descifreze, ori "n-a vrut sa il accepte".

Ponta a sustinut ca presedintele PSD credea ca "daca noi cumparam rachete Patriot sau daca el face o poza in SUA", atunci americanii "inchid ochii" la celelalte lucruri importante pentru ei, cum ar fi "economia si statul de drept".

"Dragnea a considerat gresit, pe stil balcanic: le dam bani multi, dupa care o sa taca din gura", a mai spus Ponta, afirmand inca o data ca mesajul Departamentul de Stat "a fost un mesaj public pentru Liviu Dragnea, nu pentru dvs., nu pentru mine".

Intrebat despre raspunsul dat de Dragnea si Tariceanu in numele Parlamentului Romaniei, Victor Ponta a spus ca nu crede ca mesajul american "cerea un raspuns".

"Sigur ca a fost o greseala sa vorbeasca in numele Parlamentului. Si eu sunt deputat, dar nu m-a consultat nimeni, poate eram sau nu de acord, dar nu poti sa vorbesti in numele meu", a explicat el.

Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului sa respinga Legile Justitiei care slabesc lupta anticoruptie si afecteaza statul de dreptDezinformarile din comunicatul dat de Dragnea si Tariceanu ca raspuns la mesajul Departamentului de Stat al SUA

In context, Victor Ponta a criticat faptul ca liderii PSD-ALDE s-au "ratoit" la partenerii de peste ocean.

"Te ratoiesti, te lauda trei jurnalisti 'patrihoti' la televizor, dar pana la urma ce vrea Romania? Ne certam cu SUA, ne certam cu UE si noi cu cine suntem? (...) Romania are nevoie de aliati, ne facuseram niste aliati, aveam o relatie si ne-o strica Dragnea? Nu cred, dar cred ca e ridicol sa te ratoiesti la americani (...) Nu e Fidel Castro, care a luptat in munti, Dragnea e cel care in ianuarie a dat bani sa isi faca poza cu Trump la restaurant", a afirmat Victor Ponta.

Mai mult, el a dezvaluit ca Liviu Dragnea nu ar mai avea viza pentru Statele Unite.

"Dragnea nu are viza, stiu asta. Cum s ...citeste mai departe despre "Ponta il ataca pe Dragnea: Se teme ca scapa puterea. Mesajul americanilor era pentru el, personal. PSD a ajuns ca PRM" pe Ziare.com

#Ponta Dragnea departament SUA, #Ponta Dragnea viza, #Ponta Dragnea procese , #Stiri Guvern