Ponta: Indiferent de situatia gazelor de import, necesarul pentru populatie si urgente e asigurat din resurse interne

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 16:11
1170 citiri
Ponta: Indiferent de situatia gazelor de import, necesarul pentru populatie si urgente e asigurat din resurse interne
Foto: ziuaveche.ro

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca indiferent ce se intampla cu furnizarea gazelor de import din Rusia, Romania isi poate asigura in aceasta iarna din propriile resurse necesarul de gaze pentru populatie si pentru urgente.

"Continua problemele obisnuite, sa zic, de iarna. Am discutat si cu ministrul Energiei si cu ceilalti legat de aprovizionarea cu gaze si speram sa nu fie probleme speciale, chiar daca am avut probleme cu furnizarea gazelor din import. (...) Vorbim de gazele de import din Rusia. (...) Ce vreau sa transmit prin presa este ca in orice situatie, tot ce se intampla si cu gazele din Rusia si cu altceva, pentru populatie si pentru necesitatile urgente avem propriile noastre resurse si, de asemenea, in depozite. Speram sa nu fie probleme cu gazele din import pentru desfasurarea activitatilor economice in mod normal, insa vreau sa transmit un mesaj foarte clar ca orice se intampla si orice decizii politice sau, ma rog, pseudopolitice se iau in estul Europei, noi avem pentru aceasta iarna pentru populatie asigurat tot ceea ce trebuie", a declarat premierul in cadrul sedintei de guvern, citat de Mediafax.

Premierul a anuntat, totodata, ca Executivul a aprobat sprijinul pentru CET-ul de la Govora in asa fel incat "municipiul Ramnicu Valcea si toate unitatile economice din zona sa nu ramana fara caldura si energie in aceasta perioada".

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a precizat, la solicitarea premierului, ca fata de zilele trecute "au crescut furnizarile pentru astazi".

"Intelegem ca sunt mai multe tari care s-au confruntat cu reduceri in furnizare din Federatia Rusa. Stie si Comisia Europeana, am avut niste discutii ieri si la Bruxelles", a declarat Nicolescu.

#furnizare gaze import Rusia, #Romania necesar gaze , #Stiri Guvern