Ponta pleaca in SUA pentru intalniri cu investitori

Marti, 10 Februarie 2015, ora 12:58
1212 citiri
Ponta pleaca in SUA pentru intalniri cu investitori
Foto: monitorulcj.ro

Premierul Victor Ponta a confirmat ca va pleca in Statele Unite ale Americii, informatie prezentata anterior de MEDIAFAX, precizand, in sedinta de guvern, ca se va intalni cu secretarul de stat al Comertului si cu reprezentanti ai mediului de afaceri american.

"O sa merg la Washington pentru a avea intalniri si cu secretarul de stat al Comertului si cu alti reprezentanti ai mediului de afaceri pe dimensiunea economica a Parteneriatului strategic Romania-Statele Unite ale Americii. La relatii excelente politice si militare trebuie sa avem relatii mai bune si economice", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, cerandu-le din nou sa inlature barierele birocratice si administrative pentru investitori, potrivit Mediafax.

Luni, surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta va pleca in Statele Unite ale Americii, pentru aproximativ o saptamana, unde se va intalni, la Washington si New York, cu reprezentanti ai unor companii americane, precum si cu lideri politici.

Ponta va pleca din Bucuresti marti seara si va reveni in tara duminica.

"Vizita are un caracter predominant economic, dar vor fi si intalniri de natura politica", au aratat sursele citate.

Saptamana trecuta, inaintea sedintei de guvern, premierul Ponta s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson.

Dupa acea discutie, premierul le-a cerut ministrilor sa realizeze un "update" la foaia de parcurs pe zona comerciala cu SUA, aratand ca este nevoie de indepartarea oricaror bariere pentru marii investitori americani astfel incat Parteneriatul strategic sa fie eficient si din punct de vedere economic, nu doar politic si militar.

#Ponta plecare SUA, #Ponta vizita Washington , #Stiri Guvern