Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar

Marti, 11 August 2015, ora 15:43
1255 citiri
Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul roman la Budapesta, Victor Micula, in legatura cu afirmatiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit carora Ungaria incearca "sa provoace" Romania.

Intr-un interviu acordat luni unui post de televiziune, premierul Ponta a facut referire la declaratii anterioare ale ambasadorului ungar la Bucuresti, Botond Zakonyi, cu privire la relatiile bilaterale.

Potrivit agentiei MTI, Zakonyi a declarat ca aceste relatii depind si de cooperarea in proiecte de infrastructura, insa partea romana "nu reuseste sa demonstreze suficienta bunavointa" in acest domeniu.

Ponta acuza Guvernul Ungariei: Eu nu o sa ma las provocat

Dupa cum transmite aceeasi agentie, secretarul de stat ungar Levente Magyar i-a solicitat ambasadorului roman sa explice "acuzatiile inacceptabile" ale lui Victor Ponta. Remarcile premierului roman indica faptul ca acesta incearca sa foloseasca "agitatia anti-ungara pentru a acoperi (...) criza politica ...citeste mai departe despre "Ponta precipita apele la Budapesta: Ambasadorul roman, convocat de MAE ungar" pe Ziare.com

#ambasador roman convocate MAE ungar, #declaratii Ponta ambasador roman, #Ponta atac Ungaria , #Stiri Guvern