Ponta se plange ca nu a fost lasat sa ia cuvantul in plen: Din fericire, in 2017 exista Facebook

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 12:50
1258 citiri

Fostul premier Victor Ponta afirma ca a cerut, dupa 14 ani ca deputat si membru PSD, sa ia cuvantul pentru trei minute in cadrul dezbaterilor la motiunea de cenzura, insa a fost refuzat

"In decembrie 2004 am avut primul meu discurs in Parlamentul Romaniei - dupa 14 ani ca deputat si membru PSD am solicitat azi in cadrul dezbaterilor sa iau cuvantul pentru 3 minute (din timpul alocat Guvernului si PSD)! Raspunsul conducerii Parlamentului a fost NU!", scrie Ponta pe Facebook.

El a anuntat ca dupa sedinta va posta pe Facebook ceea ce voia sa spuna.

"Din fericire, in 2017 exista Facebook - si mai exista jurnalisti care nu pot fi cumparati. Asa ca o sa postez aici, dupa finalizarea dezbaterilor - tot ceea ce nu mi-a dat voie conducerea Parlamentului sa spun in plen", anunta Ponta.

Vezi aici, in format LIVE TEXT, declaratiile din Parlament. Afla alaturi de noi care va fi rezultatul votului la motiunea de cenzura

Motiunea PSD impotriva Guvernului sau este dezbatuta si votata miercuri, in Parlament. Este pentru prima data dupa 1989 cand un guvern trebuie sa treaca testul unei motiuni depuse de formatiunile care l-au sustinut la investire.

Rezultatul este incert in conditiile in care partidele de Opozitie nu sunt dispuse sa-i ajute pe social-democrati sa-si darame propriul guvern, iar numarul sustinatorilor lui Grindeanu din randul parlamentarilor PSD este greu de evaluat.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca si in aceasta dimineata Dragnea i-a cerut sa demisioneze, astfel incat sa nu se ajunga la votul motiunii, insa el a refuzat. Conducerile PSD si ALDE au decis ca toti parlamentarii Puterii sa voteze cu bilele la vedere. Dragnea i-a amenintat inca de saptamana trecuta pe cei care sustin Guvernul Grindeanu ca vor fi exclusi din partid.

Pentru ca motiunea sa treaca, este nevoie ca 233 de parlamentari sa voteze azi in favoarea acesteia. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa este posibil ca o parte dintre acestia sa i se alature lui Sorin Grindeanu.

I.O. ...citeste mai departe despre "Ponta se plange ca nu a fost lasat sa ia cuvantul in plen: Din fericire, in 2017 exista Facebook" pe Ziare.com

#Victor Ponta motiune cenzura, #motiune PSD , #Stiri Guvern