Ponta, trimis in judecata: Poate fi suspendat din functie? Ce prevede Constitutia

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 16:03
881 citiri
Ponta, trimis in judecata: Poate fi suspendat din functie? Ce prevede Constitutia
Foto: Ziare.com

Premierul poate fi suspendat din functie de catre presedinte, la trimiterea in judecata, doar pentru fapte comise in timpul mandatului, in legislatie nefiind prevazute consecinte pentru situatia in care un membru al Guvernului este judecat pentru infractiuni comise in afara mandatului.

Legea si Constitutia nu acopera situatia suspendarii din functie a unui ministru sau prim-ministru, in cazul in care acesta este urmarit penal pentru fapte comise in afara mandatului.

Suspendarea din functie a unui membru al Guvernului, inclusiv a prim-ministrului, este stipulata de Constitutia Romaniei si de Legea raspunderii ministeriale. In rest, nu exista o lege care sa reglementeze aceasta situatie.

Ponta, trimis in judecata - Opozitia striga "demisia". In caz contrar, Iohannis sa-l suspende

In Constitutie, Articolul 109 reglementeaza "raspunderea membrilor Guvernului". Aici, se arata ca "numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a ...citeste mai departe despre "Ponta, trimis in judecata: Poate fi suspendat din functie? Ce prevede Constitutia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta suspendat functie, #Ponta trimis judecata, #Constitutie suspendare Ponta , #Stiri Guvern