Ponta: Vom nominaliza premierul dupa formarea Parlamentului. Vrem sa stim daca avem majoritate absoluta

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 23:21
889 citiri
Ponta: Vom nominaliza premierul dupa formarea Parlamentului. Vrem sa stim daca avem majoritate absoluta
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca PSD va face nominalizarea de prim-ministru doar dupa formarea Parlamentului pentru a sti exact daca are majoritate absoluta sau daca va fi nevoie ca alti parlamentari sa se alature grupului social-democrat.

"Avem emotii daca la repartizarea mandatelor PSD va avea majoritate absoluta pentru ca, daca are majoritate absoluta, se aplica un articol din Constitutia Romaniei referitor la nominalizarea primului-ministru (...)

Cel mai bine pentru Romania, nu doar pentru PSD, este ca cel care isi suma responsabilitatea de prim-ministru sa aiba si puterea politica de a fi lider al partidului. Cand se va face nominalizarea oficiala, cu siguranta nu inainte de formarea Parlamentului si de a sti exact daca PSD are sau nu jumatate din majoritatea absoluta din Parlamentul Romaniei", a spus Victor Ponta, la Romania TV.

Fostul premier a citit articolul 103 din Constitutia Romaniei, care prevede ca "presedintele Romaniei desemneaza un... citeste mai departe despre "Ponta: Vom nominaliza premierul dupa formarea Parlamentului. Vrem sa stim daca avem majoritate absoluta" pe Ziare.com

#Ponta PSD premier, #PSD premier majoritate parlamentara , #Stiri Guvern