Ponta: Vrem ca schimburile comerciale cu Turcia sa creasca de la 7 la 10 mld. dolari pe an

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 13:10
1447 citiri
Ponta: Vrem ca schimburile comerciale cu Turcia sa creasca de la 7 la 10 mld. dolari pe an
ploiestiri.altphel.ro

Relatia strategica dintre Romania si Turcia trebuie consolidata si prin legaturi economice, astfel incat schimburile comerciale actuale, de aproape 7 miliarde dolari anual, sa atinga un nivel de 10 miliarde dolari pe an, a declarat premierul Victor Ponta, la Forumul de afaceri turco-roman.

El a aratat ca Turcia este principalul partener comercial al Romaniei din afara Uniunii Europene si a asigurat ca exista vointa politica pentru ca toate problemele cu care se confrunta un investitor sa poata fi eliminate, precizeaza Mediafax.

"Daca intr-un guvern al Romaniei sau al Turciei ar fi doar ministrul Economiei, poate ca ar fi bine, dar avem intotdeauna si un ministru de Finante sau un ministru al Bugetului care vrea sa stranga taxe si impozite la buget, asa incat cred ca putem sa gasim intotdeauna acel echilibru intre ceea ce inseamna stimularea economiei si necesitatea unui stat de a-si asigura serviciile sale esentiale", a adaugat Ponta.

Premierul a insistat asupra faptului ca investitiile in sectorul energetic reprezinta un obiectiv strategic, pentru asigurarea independentei din punct de vedere al resurselor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relatie strategica Romania Turcia, #schimburi comerciale Turcia , #Stiri Guvern