Ponta vs Dragnea, vremea razbunarii

Joi, 23 Februarie 2017, ora 07:14
1120 citiri
Ponta vs Dragnea, vremea razbunarii

Exista o vorba care spune ca, daca ai suficienta rabdare sa stai pe marginea unui rau, mai devreme sau mai tarziu vei vedea adus de apa cadavrul dusmanului tau. Si, pe undeva, cred ca este ceea ce experimenteaza acum, din punct de vedere politic, cu nedisimulata satisfactie, Victor Ponta.

Este evident ca Liviu Dragnea se afla intr-o situatie politica proasta si in pierdere de viteza. La doua luni de la castigarea puterii, strict ca urmare a erorilor sale, partidul este unde nu-si imagina nici in cele mai negre cosmaruri.

A reusit sa provoace cele mai ample proteste de dupa 1989, a bagat spaima in investitorii straini care se uita numai la coruptia din Romania, dupa cum marturiseste chiar fostul ministru al Finantelor Ioana Petrescu, este privit cu suspiciune de la Bruxelles, a fost nevoit sa faca o remaniere destul de consistenta, chiar mai rapida decat a guvernului tehnocrat, care ma indoiesc ca este insa o solutie pentru lipsa de credibilitate a guvernarii PSD.

Iar cand seful comisiei SRI, pus de tine si care pana acum iti manca din palma, isi permite sa te puna la punct in fata presei, eu cred ca nu ti-e deloc bine.

Ca sa faca un exercitiu de forta, dl Dragnea l-a sanctionat pe Mihai Chirica si a constatat tarziu excluderea lui Catalin Ivan, care nu ar mai fi membru PSD din 2015, informatie contrazisa insa din chiar organizatia unde dl Ivan e membru.

E chiar ridicol cum dl Dragnea nu si-a amintit de aceasta excludere, cat timp dl Ivan a facut cu sarg campanie pentru PSD inainte de europarlamentare. Asta e, daca n-a mai fost dl Geoana la-ndemana pentru excludere, au exclus si ei ce au avut.

Si gata, unanimitate, liste cu semnaturi, pupaturi.

Dar cea mai mare problema a dlui Dragnea nu sunt dl Chirica si cu atat mai putin dl Ivan. Marea problema cred ca este Victor Ponta, care a lansat cele mai aprige atacuri impotriva lui Liviu Dragnea si a Guvernului Grindeanu pe toate fronturile: calitatea guvernarii, OUG 13, partajarea puterii.

Atacuri de o asemenea gravitate, cu mult mai mare decat in cazul celor sanctionati, atat prin substanta cat si prin anvergura celui care le-a lansat, fost presedinte PSD si fost premier, au ramas complet in afara discutiei partidului.

Dl Dragnea a incercat o replica palida, dupa care, la Antena 3, s-a grabit sa-si reafirme prietenia pentru Victor Ponta.

Cand un lider pana mai ieri stapan absolut reactioneaza in felul acesta la provocarea marelui sau rival, in timp ce isi arata muschii cu liga mica, ...citeste mai departe despre "Ponta vs Dragnea, vremea razbunarii" pe Ziare.com

#Dragnea Ponta PSD , #Stiri Guvern