Poti sa iesi la vot doar ca sa le strici planurile celorlalti

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 15:00
933 citiri

"Daca votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam", spunea Mark Twain cu multa vreme in urma, rastimp in care istoria a demonstrat cat de putin s-a inselat scriitorul american. Romania este una dintre tarile in care votul influenteaza si mai putin decat intr-un stat in care el nu schimba nimic.

In ultimii sapte ani, la noi au existat o serie de alegeri al caror rezultat a fost pur si simplu ignorat sau chiar deturnat, precum referendumul din 2009 pentru reducerea numarului de parlamentari sau cel pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu din 2012. Pierdut pe drum si inainte de termen a fost si rezultatul alegerilor parlamentare din urma cu patru ani.

In aceeasi logica, rezultatul ultimelor prezidentiale care l-au facut presedinte pe Iohannis este invocat pentru duminica, 11 decembrie, intr-un apel disperat de a pastra ce mai poate fi salvat din sperantele animate la sfarsitul lui 2014.

Doar ca intre timp o parte din partide a fost ...citeste mai departe despre "Poti sa iesi la vot doar ca sa le strici planurile celorlalti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #Stiri Guvern