Praf in ochi pentru diaspora? Votul prin corespondenta si cel electronic, avizate negativ

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 14:40
981 citiri
Praf in ochi pentru diaspora? Votul prin corespondenta si cel electronic, avizate negativ
Foto: Arhiva Ziare.com

Politicieni atat de la Putere, cat si de la Opozitie au declarat ca votul prin corespondenta reprezinta o prioritate pentru aceasta sesiune legislativa. Timpul trece si Parlamentul nu a reusit inca sa transeze problema votului electronic sau prin corespondenta.

Ambele propuneri, desi primisera anterior aviz pozitiv din partea Consiliului Legsilativ, care a confirmat constitutionalitatea prevederilor, au fost respinse de comisiile de Administratie si de Drepturile Omului din Camera Deputatilor.

"Romanii de peste hotare vor fi din nou umiliti anul viitor la alegerile parlamentare. Proiectul de lege privind votul prin corespondenta eleborat de MAE cu contributia MAI si AEP a fost avizat negativ de catre parlamentarii PSD si PNL din comisia de administratie publica din Senat.

De asemenea, proiectul de lege privind introducerea votului electornic a fost avizat negativ de catre parlamentarii PSD si PNL din cadrul aceleiasi comisii. Ambele initiative au fost promovate de mine cu ...citeste mai departe despre "Praf in ochi pentru diaspora? Votul prin corespondenta si cel electronic, avizate negativ" pe Ziare.com

#vot corespondenta diaspora, #vot corespondenta romani diaspora , #Stiri Guvern