Predoiu il contrazice iar pe Ponta: Contrar retoricii lui optimiste, economia a incetinit

Vineri, 14 August 2015, ora 22:16
2208 citiri
Predoiu il contrazice iar pe Ponta: Contrar retoricii lui optimiste, economia a incetinit
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca economia a incetinit si ca acest semnal trebuie discutat la consultarile cu privire la Codul Fiscal.

"Contrar retoricii optimiste a premierului Ponta, economia a incetinit. E un semnal care trebuie considerat in discutiile privind reexaminarea Codului Fiscal. Economia a dat primele semnale de slabiciune in trimestrul II, in conditiile in care Guvernul a luat masuri de relaxare fiscala anul trecut, prin reducerea cotei CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, precum si anul acesta, prin instituirea unei cote reduse de TVA la produsele alimentare de baza", afirma Predoiu, intr-un comunicat.

Economia Romaniei a crescut cu 3,7% in primele 6 luni din 2015

Potrivit lui Predoiu, cresterea PIB bruta anuala in trimestrul II 2015 fata de trimestrul II 2014 a fost de numai 3,2% (3,7% ajustata sezonier) comparativ cu 4,3% (3,8% ajustata sezonier), cat a fost in trimestrul I 2015 raportat la trimestrul I 2014.

"In aceste conditii, ...citeste mai departe despre "Predoiu il contrazice iar pe Ponta: Contrar retoricii lui optimiste, economia a incetinit" pe Ziare.com

#Predoiu Cod Fiscal crestere economica, #Predoiu Ponta cearta crestere economica , #Stiri Guvern