Premierul Frantei confirma zvonurile: Sistemul Schengen ar putea fi pus in discutie

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:29
767 citiri
Premierul Frantei confirma zvonurile: Sistemul Schengen ar putea fi pus in discutie
Foto: Facebook/Manuel Valls

Premierul Frantei, Manuel Valls, a declarat ca sistemul Schengen "ar putea fi pus in discutie", daca "Europa nu-si asuma responsabilitatile" la frontiere.

Anterior, aparusera informatii pe surse in presa internationala cum ca Franta va solicita suspendarea Acordului Schengen si va cere celorlalte tari membre ale zonei de libera circulatie sa reia controlul identitatii celor ce traverseaza granitele.

Masura vine dupa atacurile din Paris si ar urma sa fie propusa la o intalnire de urgenta a ministrilor de Interne si de Justitie din Uniunea Europeana, care va avea loc vineri, la Bruxelles.

"Acesti indivizi (teroristii de la Paris - n.red.) au profitat de criza refugiatilor... de acest haos, poate unii dintre ei pentru a se strecura..." in Franta, a spus joi seara premierul Valls, fara a-si incheia fraza, relateaza NouvelObs.

Apoi, a adaugat ca "altii erau deja in Belgia. Iar altii, vreau sa va reamintesc, erau in Franta".

Pe de alta parte, Manuel Valls a mai cerut "fiecarei ...citeste mai departe despre "Premierul Frantei confirma zvonurile: Sistemul Schengen ar putea fi pus in discutie" pe Ziare.com

#Franta suspendare Schengen , #Stiri Guvern