Premierul Tudose, despre conflictul diplomatic cu Ungaria: Nu cred ca vor strica in asa hal relatiile cu noi

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 22:24
740 citiri
Premierul Tudose, despre conflictul diplomatic cu Ungaria: Nu cred ca vor strica in asa hal relatiile cu noi
Foto: Facebook Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri ca nu crede ca Ungaria va strica relatiile diplomatice cu tara noastra, in contextul in care autoritatile tarii vecine au declarat ca nu vor mai sustine Romania in procesul de aderare la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

"Eu nu cred ca Ungaria va strica in asemenea hal relatiile diplomatice cu noi si interesele economice comune, pentru ca nu numai noi avem interese economice in Ungaria, si domniile lor au aici. Nu cred ca vom ajunge acolo", a spus premierul, la Antena 3.

Intrebat de conflictul "alimentat" de Budapesta, Mihai Tudose a replicat: "Cred ca il alimentam si noi discutand despre asa ceva. E vorba aia, cu bagatul batului prin gard. Ei ne-au spus ceva, noi ne ducem un pic mai sus, ei vin mai peste, noi mai spunem ceva, ca ei sa poata sa iasa sa apere cei 2 milioane de cetateni care nu stiu ce le facem noi. Nu le facem nimic. Stiti foarte bine, au toate drepturile posibile".

Seful Guvernului a adaugat ca intreaga situatie tensionata diplomatic este rezultatul unei interpretari gresite. "Eu nu cred ca statul ungar va juca la un asemenea nivel si cred ca de fapt este o interpretare un pic eronata", a spus Tudose. El a apreciat ca respectiva situatie care a dus la reactia Ungariei este "o problema si in justitie, si o greseala de comunicare si o greseala de abordare a Consiliului Local".

"Romania este exemplu in lume in ceea ce priveste toleranta si religioasa, si etnica si de orice natura. Si asta o stie toata lumea", a punctat seful Executivului.

Autoritatile ungare au anuntat miercuri ca au suspendat sprijinul acordat Romaniei la aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Ministerul roman al Afacerilor Externe precizand ca reactia statului vecin "contravine mesajelor de deschidere recente".

"In ceea ce priveste conexarea situatiei Liceului Romano-Catolic de la Targu Mures de alte subiecte, precum sprijinul acordat aderarii Romaniei la OCDE, aceasta este complet inadecvata, inamicala si contraproductiva", arata MAE intr-un comunicat transmis miercuri.

Potrivit sursei citate, Romania indeplineste criteriile pentru aderarea la aceasta organizatie, fapt recunoscut de parteneri, inclusiv de Ungaria, care a exprimat recent intentia de a sustine candidatura tarii noastre.

In acelasi timp, subliniaza MAE, Romania respinge orice fel de abordare conditionala in relatia bilaterala.

"Autoritatile romane apreciaza ca aceasta reactie a pa ...citeste mai departe despre "Premierul Tudose, despre conflictul diplomatic cu Ungaria: Nu cred ca vor strica in asa hal relatiile cu noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mihai Tudose conflict diplomatic Ungaria , #Stiri Guvern