Presa externa, despre noul Guvern: Lupta anticoruptie ar putea incetini. Programul de guvernare, lista lui Mos Craciun

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 11:57
1808 citiri
Presa externa, despre noul Guvern: Lupta anticoruptie ar putea incetini. Programul de guvernare, lista lui Mos Craciun
Foto: Administratia Prezidentiala

Presa internationala apreciaza ca investirea Guvernului Sorin Grindeanu pune capat crizei politice din tara, dar citeaza analisti potrivit carora conducerea PSD ar putea afecta lupta anticoruptie, iar promisiunile din programul de guvernare ar putea duce la sacrificarea investitiilor.

AFP il citeaza pe analistul economic Cristian Grosu, potrivit caruia programul de guvernare al PSD "seamana cu lista lui Mos Craciun", pentru ca include multe lucruri, dar nicio sursa de finantare. In aceste conditii, Grosu si-a exprimat teama ca cheluielile de investitii vor fi sacrificate.

"La sfarsitul mandatului vom fi din nou fara autostrazile si scolile pe care toate guvernele de la caderea regimului comunist, in urma cu 27 de ani, au promis sa le construiasca", a subliniat analistul.

Alti experti se tem ca lupta anticoruptie va avea de suferit dupa intoarcerea PSD la putere, desi noul premier a dat asigurari ca aceasta ofensiva va continua cu fermitate.

Reuters avertizeaza ca... citeste mai departe despre "Presa externa, despre noul Guvern: Lupta anticoruptie ar putea incetini. Programul de guvernare, lista lui Mos Craciun" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presa straina guvern Sorin Grindeanu , #Stiri Guvern