Presedintele Frantei vine in Romania

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 13:23
957 citiri
Presedintele Frantei vine in Romania
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va veni in vizita in Romania in perioada urmatoare, dupa ce a fost invitat de Klaus Iohannis, in cadrul unei intalniri pe care au avut-o vineri la Bruxelles.

Cei doi sefi de stat participa vineri la lucrarile Consiliului European, insa inainte au avut o intalnire bilaterala unde au discutat subiecte importante pentru ambele tari.

Potrivit unor surse din Administratiei Prezidentiale citate de Agerpres, in cadrul intalnirii, Iohannis l-a invitat pe Macron sa vina in vizita in Romania, iar presedintele Frantei a acceptat. Vizita va avea loc in perioada urmatoare, iar detaliile acesteia urmeaza sa fie stabilite.

Seful statului roman a facut si cateva declaratii dupa intalnirea cu omologul sau francez.

" (Intalnirea, n.red.) a fost foarte foarte buna. Am avut o prima intalnire asezata, bilaterala cu presedintele Macron. Am abordat intr-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi", le-a spus presedintele jurnalistilor romani prezenti la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European.

Intrebat daca a fost intrebat de omologul sau despre criza de la Bucuresti, Iohannis a spus ca el, din proprie initiativa, i-a asigurat pe toti liderii pe care i-a intalnit in ultima saptamana la Berlin si la Bruxelles ca Romania e o tara stabila si ca "nu e o problema daca se schimba guvernul".

"Foarte pe scurt eu ii asigur pe toti cu care ma intalnesc ca Romania e stabila si chiar daca in momentul de fata se lucreaza la formarea unui nou guvern nu afecteaza proiectele in care e implicata tara noastra. Aceste teme le abordez de la mine. E important sa le spun ca suntem o tara stabila. Nu e o problema daca se schimba Guvernul", a spus seful statului.

In timpul intalnirii ce a durat in jur de 30 de minute, Iohannis si Macron au vorbit despre Schengen, bugetul zonei euro, dar si despre situatia detasarii muncitorilor.

Vezi aici declaratiile facute de Klaus Iohannis si mai multe imagini de la intalnirea celor doi presedinti

A.S. ...citeste mai departe despre "Presedintele Frantei vine in Romania" pe Ziare.com

#Iohannis vizita Macron Romania , #Stiri Guvern