Presedintele Iohannis vorbeste in Parlament

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 06:55
991 citiri
Presedintele Iohannis vorbeste in Parlament
Foto: Presedintia Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis se va adresa plenului reunit al celor doua Camere, miercuri, printre teme aflandu-se criza refugiatilor, votul prin corespondenta, un cod al incompatibilitatilor si reglementari privind alesii locali, fiind a treia oara cand se va adresa Parlamentului in mandatul sau.

Klaus Iohannis a cerut sa vina in fata Parlamentului, printr-o scrisoare adresata presedintilor celor doua Camere. Potrivit unor surse oficiale, temele majore ale discursului vor fi legate de votul prin corespondenta si de un nou cod al incompatibilitatilor. Mai mult, Iohannis va vorbi si despre statutul alesilor locali.

Seful statului va aborda, de asemenea, si subiectul migratiei, in contextul crizei refugiatilor si al refuzului Romaniei de a accepta cotele obligatorii.

Klaus Iohannis declara, luni, ca tematica acestor cote obligatorii este pe cale sa dispara din discursul liderilor europeni, iar Romania va cauta alte metode prin care sa isi arate solidaritarea, precizand ca ...citeste mai departe despre "Presedintele Iohannis vorbeste in Parlament" pe Ziare.com

#Iohannis discurs Parlament, #Iohannis refugiati Parlament , #Stiri Guvern